18 Ekim 2023 11:20

Sosyal medya platformu X'e erişim kısıtlanabilir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı, temsilci atamadığı gerekçesiyle X'in internet trafiği bant genişliğinin daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilir.

X'in logosu

Paylaş

Sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) erişimin kısıtlanması için sulh ceza hakimliğine başvuru yapılabilir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 19 Temmuz 2023 tarihli ve 39225 sayılı kararıyla, temsilci belirleme ve bildirime yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal medya platformu X’e reklam verilmesi yasağı getirilmişti.

Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren üç ay içinde (19 Ekim 2023’e kadar) bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, X‘in internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilir.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, sosyal ağ sağlayıcılarına ülkede temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğü getirmişti.

Yasaya göre, reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabiliyor.

Başvurunun kabulüne ilişkin hakim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90 oranına kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvuruda bulunabiliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM, uzlaşma sağlanan suçlara ilişkin tazminat davası açılamamasını Anayasaya aykırı buldu

SONRAKİ HABER

Bulutlar Çetesi'ne operasyonda 8 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa