18 Ekim 2023 12:56

Meclis Grup toplantılarında iktidara "Sözle geçiştirmeyin" tepkisi

İsrail'in hastane katliamı sonrası Meral Akşener “Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir" derken Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, iktidarın somut adım atmasını istedi.

Fotoğraflar: TBMM

Paylaş

İYİ Parti ve Saadet-Gelecek Grubu'nun Meclis grup toplantılarında gündem İsrail’in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce sivili öldürdüğü saldırısıydı. Meral Akşener “Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir" derken Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu da iktidarın somut adım atmasını istedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun derhal yargılanmasını istedi. Akşener, şunları dile getirdi:

“Önce çıktılar hastaneyi Hamas bombaladı dediler, kimse inanmayınca füze yolunu şaşırdı diyecek kadar alçaldılar. Netanyahu 21. yüzyılın yeni Hitler'idir. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir. Derhal yargılanmalıdır. Medeni değerleri savunduğunu söyleyen her ülke bu vahşete karşı tutum almalıdır.”

"SÖZ SÖYLEME DEĞİL, EYLEM VAKTİ"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da grup toplantılarında, “Hükümetlerin tavrı bizim gibi sadece sözle geçiştirilemez. Biz İstanbul’da bir araya geldik, yüz binleri topladık, haykırdık, lanetledik yapılan yanlış işleri. Buna bizim gücümüz yeter de iktidar bunun çok ama çok ötesinde adımlar atmaya mecbur” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasında “Şimdi sadece söz söyleme değil, eylem vaktidir. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; derhal ulusal yas ilan edin. Derhal bir TBMM heyeti oluşturulsun. Dışişleri Bakanlığı'na ve Mısır'a müracat ederek Refah Sınır Kapısı'na ve bu bombalanan hastaneyi görmek üzere BM'ye müracat ederek hastaneye gitsin. İçişleri Bakanlığı'na sesleniyorum; dün yapılan Filistin'e destek için toplanan vatandaşlarımıza sıkılan biber gazı ahirette hesabı sorulacak bir eziyettir. Hiçbir gösteri engellenmesin. Burası İngiltere değil, Almanya da değil. İsrail büyükelçisi derhal Türkiye'den gönderilmelidir. İslam İşbirliği Teşkilatı derhal liderler düzeyinde toplansın” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Başkonsolosluğu'nun çevresi demir bariyerlerle kapatıldı

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanlığı'na yeniden Ebubekir Şahin seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa