18 Ekim 2023 14:22

GıdaMO İzmir Şube Başkanı Toprak: Akbelen direnişi bir yaşam direnişidir

GıdaMO İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Akbelen direnişinde yaşanan hak ihlallerine yönelik açıklamasında; “Akbelen direnişi bir yaşam direnişidir. Direnişi engellemek bir hak ihlalidir" dedi.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Reklam

Gıda Mühendisleri Odası (GıdaMO) İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Akbelen direnişi sürecinde yaşanan hak ihlallerine yönelik Mimarlık Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi. Topraklardındaki ağaçların kesilmesine karşı köylülerin direnine destek olmak için 29 Temmuz günü Akbelen’e gittiklerini ve jandarmanın mücadelesiyle karşılaştıklarını anlattı.

“Ormanın yok edilmesi orman tarımının sonlandırılması demek. Bu anlamda Akbelen direnişi bir yaşam direnişidir. Tüm canlıların yaşam hakkı savunmasına yapılan engelleme, fişleme, orantısız güç kullanma ve işkence bir hak ihlalidir” diyen Toprak, haklarının gasbedildiğini söyledi.

“BASKILAR BİZİ HİÇBİR ZAMAN YILDIRMADI”

Toprak, “Sadece Akbelen'de değil ülkenin her köşesinde devam eden hukuksuzlukların hesabını soracağız. Baskılar bizi hiçbir zaman yıldırmadı. Başımız dik, mücadeleye, dayanışmaya devam ediyoruz” dedi. Toprak ayrıca konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Açıklamada konuşan Avukat Aytekin Aktaş ve Çağan Akyürek ise Akbelen’de yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. Yaşanan saldırıların tamamen hukuka aykırı olduğunun belirten avukatlar, işlenen hak il hallerine ilişin bilgi verdi. Avukat Arif Ali Cangı da Akbelen’in hukuk yönünden de Türkiye'nin fotoğrafı olduğunu dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

Foto: akbelen ihlaller açıklama | Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Reklam