20 Ekim 2023 10:38

Çocuğa cinsel istismar davasında beraat kararına itiraz edilecek

Siirt Pervari'de çocuğa yönelik ““nitelikli cinsel istismar" davasında sanıklar hakkında verilen beraat kararına tepki gösteren Av. Zozan Akdoğan, kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını aktardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı köyde 11 yaşındaki bir çocuk akrabası olan Hüseyin T. ve Abdullhamit Ş.’nin 2 yıl boyunca sistematik cinsel istismarına uğradı. Olay, çocuğun yaşadıklarını ailesine atlatması ile ortaya çıktı. Aile, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) dilekçe yazdı. Daha sonra karakola giderek failler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından 8 Kasım 2022’de Hüseyin T. (63) ve Abdullhamit Ş. (35) hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi. Avukatlar takipsizlik kararına itiraz etti. İtiraz Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi ve failler hakkında iddianame hazırlandı.

Bu süre zarfında çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Çocuk Esirgeme Yurdu’na yerleştirildi.

 Dün görülen karar duruşmasında Savcılık sanıklardan Hüseyin T.’nin “nitelikli cinsel istismar” suçundan, diğer sanık Abdullhamit Ş.’nin de “basit cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasına dair verdiği mütalaasını tekrarladı. Ancak mahkeme “delil yetersizliği” gerekçesiyle her iki faile de beraat kararı verdi.

“TUTUKLU YARGILANMALARI GEREKİRDİ”

Davanın avukatlarından Zozan Akdoğan, sanıkların ilk günden bu yana tutuksuz yargılamalarını hatırlatarak, “nitelikli cinsel istismar” davalarında faillerin tutuklu yargılanmalarının gerektiğini belitti.

Çocuğun akrabası olan iki erkeğin sistematik cinsel istismarına maruz kaldığını kaydeden Akdoğan, “Mağdur 2 yılın sonunda kardeşine anlatıyor. Sonra CİMER’e yazılıyor. Kolluğa intikal ediliyor. Delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar veriliyor. Daha sonra aile itiraz ediyor ve tekrar dava açılıyor. Olayın başından beri sanıklar tutuksuz yargılandı. Bu başlı başına bir hukuksuzluk.  Cinsel istismar dosyasında yargılanan kişilerin tutuklu kalması çok önemli” dedi.

KARARA İTİRAZ EDECEKLER

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulunacaklarını kaydeden Akdoğan, kararın bozulmasını beklediklerini söyledi.  Bu tür davalarda verilen beraat kararlarının toplumun vicdanının yaraladığını kaydeden Akdoğan, kamuoyun duyarlılık çağrısında bulundu. (Siirt/MA)

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen asker soruşturmasında 23 yıldır fail bulunmadı!

SONRAKİ HABER

Recep Hantaş cinayetinde polis hakkındaki beraat kararı bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa