20 Ekim 2023 16:28

Pekintaş işçileri direnişlerinin birinci yılını kutladı

Direnişlerinin birinci yılını kutlayan ve mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Pekintaş işçileri, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı attı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Düzce’de sendikalaştıkları için işten atılan Türk Metal üyesi Aluform Pekintaş işçileri mücadelelerinin birinci yılını fabrika önünde pasta keserek kutladı.

Direnişlerinin birinci yılını kutlayan ve mücadeleye devam edeceklerini söyleyen işçiler, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Direnişteki işçilerden Tanzer Aydın, mücadeleleri sürecinde yanlarında olan herkese teşekkür ederek şu konuşmayı yaptı: “Mücadelemizin bugün birinci yılı. Bu direnişi bugüne kadar getirdik. Yerel mahkemeyi kazandık, patron istinafa gitti, oradan da sonucun lehimize döneceğini umuyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür etmek istiyoruz; Avukatımızın, Evrensel gazetesinin, bizi destekleyen diğer dostlarımızın ayaklarına sağlık. Bu sürecin nereye gideceğini bilmesek de mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Patron bizim için diyalog kuramadığını söylemiş. Biz bir senedir fabrikanın karşısındayız, diyalog isteyen gelir bizi bulur, buradayız. Yerimiz belli. Biz yılmadan, usanmadan, patronumuzun diğer dört fabrikalarına da mücadele ateşini taşıyacağız. Direne direne kazanacağız” dedi. İşçiler ayrıca İsrail’in Gazze’ye saldırılarını da kınayarak, katliamların son bulmasını istedi.

BAYHAN’DAN İŞÇİLERİN DİRENİŞİNE SELAM

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da işçilerin direnişlerinin birinci yılını bir mesajla kutladı. İşçilerin okuduğu mesajda, Bayhan şu ifadeleri kullandı: “Pekintaş işçisi kardeşlerimin bir yılı dolduran direnişlerini selamlıyorum. Hangi gerekçeyle olursa olsun işçilerin tazminatsız işten çıkarılması kabul edilemez. Bunu meşru gören ve yasal olarak bunun önünü açan bir ekonomik ve politik düzen en hafif değimle işçi ve emek düşmanı bir düzendir. Bu düzeni değiştirmek için mücadele eden emekçiler bu ülkenin onurlu ve aydınlık geleceğinin sigortasıdır. Partimiz her dönem işçilerin bu mücadelesinin yanında ve kararlı bir savunucusu olmuştur. İşçi kardeşlerimizde sermaye partilerinin, sömürücü kapitalistlere hizmet eden partilerin değil, kendi partilerinin saflarında birleşmelidir. Bunu ne kadar başarırsak, emeğin sömürülmediği bir ülke kurmaya o kadar yakın oluruz. Bütün işçi kardeşlerimizi bu bilinçle hareket etmeye ve iş, ekmek, özgürlük mücadelesinin bayrağını yükseltmeye çağırıyorum.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

14 günde 17 Filistinli, 3 İsrailli, 1 Lübnanlı gazeteci öldürüldü

SONRAKİ HABER

Okullarda Gazze'deki saldırılarda ölen çocuklar için saygı duruşunda bulunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa