22 Ekim 2023 16:24

Ölmenin eşiğinde bir kültür: Nikfer Bezi

Yazar Hakan Keysan, Denizli 6. Kitap Fuarı’nda yeni kitabı “Ölmenin eşiğinde bir kültür: Nikfer Bezi” kitabını anlattı.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Reklam

Yazar Hakan Keysan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin EGS Fuarı’nda düzenlediği 6. Kitap Fuarı’nda yeni kitabı “Ölmenin eşiğinde bir kültür: Nikfer Bezi” kitabını anlattı. Sunak-Türkiye Yazarlar Sendikası standında hafta boyunca okurlarla buluşan Keysan, söyleşi ve imza etkinliğinde Nikfer Bezi kitabını ve hikayesini anlattı.

Çıkrıkla üretilen bezin özgünlüğünü ve ölmek üzere bir kültür olduğunu aktaran Keysan, gerek bezin üretimi gerek tanıtımı konusunda görüş ve öneriler için dinleyicilere mikrofon uzattı. Bezin üretim hikayesini üreticilerinin anlattığı etkinlikte Nikfer Bezi’nin dokunma tekniği nedeniyle terletmeyen yapısına dikkat çekildi.

Keysan söyleşide, Nikfer Bezi’nin tarihsel hikayesine değinirken, kitabın da organik dokunan bezin üretim ve tanıtımına, bir kültürün yaşamasına hizmet etme gayesi taşıdığını ifade etti. Keysan ayrıca kayak merkezinin de bulunduğu Denizli’nin Tavas ilçesi Nikfer mahallesinde, bezin turizmin geliştirilmesine de katkı sunabileceğini dile getirdi. Etkinliğin ardından Keysan okurlara kitabını imzaladı.

(Denizli/EVRENSEL)

Reklam