26 Ekim 2023 11:28

Atina halkı, ABD'nin savaş uçaklarını Yunanistan'a yerleştirme planına karşı sel oldu

Atina'nın yakınlarındaki Elefsina Havaalanı'na ABD savaş uçaklarının konuşlandırılması planı binlerce kişinin katıldığı eylemle protesto edildi. Eylemde Filistin'e destek mesajları da verildi.

Fotoğraf: Kostis Ntantamis/AA

Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Elefsina semtinde, ABD'nin savaş uçaklarını ülkedeki üslere konuşlandırma planına karşı kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı askeri havaalanının da bulunduğu Elefsina'da, Yunanistan Mücadeleci İşçiler Cephesi'nin (PAME) çağrısıyla binlerce kişi bir araya geldi. Eyleme Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve işçi sendikaları da katıldı.

"Halkların kanlarının dökülmesinin parçası olmayacağız" pankartı taşınan eylemde Filistin halkına destek mesajı verildi, "Filistin'e özgürlük" sloganı atıldı. ABD, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) tutumunu da eleştirerek, Yunanistan'ın bu çatışmadan uzak kalmasını talep etti. PAME, eylemin videosunu "Halk katillerine ne toprak ne su" sloganıyla paylaştı.

Elefsina Havaalanı'na ABD askeri uçaklarının konuşlandırılması planını protesto eden Atinalılar, kendi devletlerini kurmak isteyen Filistin halkının Gazze'de katledilmesinin derhal durdurulmasını istedi.

AA'nın haberine göre eyleme katılanlar, protesto kapsamında belediye meclisi toplantısını da girdi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı aktarılmıştı.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamlarımıza kast eden sistemi reddediyoruz

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Ahlatlıbel'de bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa