26 Ekim 2023 19:26

Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesi Boğaziçi Üniversitesinde protesto edildi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Aydın KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ölümünü protesto etti. Öğrenciler taleplerini sıraladı.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dün gece Aydın Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdunda asansörün düşmesiyle Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesini protesto etti.

 

 

Öğrenci Temsilciliği Kurulunun çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler Kuzey Kampüste 3. Kuzey Yurdunun önünden başladıkları yürüyüşle Kuzey Piramit önüne gelerek basın açıklaması okudu.

Öğrenciler açıklama sırasında sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Kaza değil cinayet, kader değil katliam”, “Savaşa değil barınmaya bütçe” sloganları attı.

“BU FACİA GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ”

Öğrenciler adına basın açıklamasını Elif Tan okudu. Aydın Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdunun Erdoğan’a teşekkürlerle açıldığını hatırlatan Tan, “KYK yurdunda öğrenciye hak görülen, niteliksiz yemekler ve bir yorganken, o yorgan arkadaşımıza kefen oldu. Öğrenciler defalarca asansörün tamir edilmesi ve bakımı için yurt yönetimine başvurmuştu. Ancak tüm bu şikayetler göz ardı edildi” dedi. Aladağ’da tarikat yurdunda yangın merdiveni kilitli olduğu için yanarak can veren öğrencileri, tarikat yurdunda yaşamına son veren Enes Kara’yı, dün yaşamına son veren Samet Taş’ın kaldığı 7 katlı KYK yurdunda kat aralarına file gerilmediğini hatırlatan Tan, “Özel yurtlara, fahiş kiralı evlere, tarikatlara ya da niteliksiz KYK yurtlarına mahkûm ediliyoruz. Bu facia göz göre göre geldi!” diye konuştu.

BİR SIRA ARKADAŞIMIZI DAHİ BU DÜZENİN ÇARKLARINA EZDİRMEYECEĞİZ”

Durumu protesto eden öğrencilere polis ve jandarmanın müdahale ettiğini, Aydın Valisi’nin öğrencileri suçladığını ifade eden Tan, “Yalnızca dün kaybettiğimiz arkadaşımız da değil son 10 gün içerisinde en az üç sıra arkadaşımız yaşamına son verdi. Ekonomik buhran ve pek çok sorun nedeniyle birçok arkadaşımız hayattan koparıldı. Tekrar hatırlatıyoruz: Bir sıra arkadaşımızı dahi bu düzenin çarklarına ezdirmeyeceğiz. El ele, kol kola, yan yanayız!” dedi.

Boğaziçi Üniversitesinde barınmaya dair sorunlardan da bahseden Tan, öğrencilerin taleplerini şöyle sıraladı: “Bizi bu koşullara mahkûm etmeye çalışsalar da ülkenin dört bir yanında tüm gençler olarak kararlıyız, insanca barınacağız, insanca yaşayacağız!

  • "Bütçe her sene şirketlerin milyonlarca dolar vergi borcunun silinmesi için değil, biz emekçi çocukları için harcansın!
  • Kaza diyerek üzerini kapatamayacaksınız, sorumlular bizden koparılan her sıra arkadaşımız için hesap versin!
  • Bu cinayetlerin tekrarlanmaması için bütün KYK yurtları derhal denetlensin, öğrencilere ve yurtlardaki işçilere denetimleri takip hakkı sağlansın!
  • Soruşturmanın takipçisiyiz, hepimiz nitelikli koşullarda, insanca yaşayana kadar mücadele edeceğiz!”

 (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

DOSYA | Cumhuriyetin 100 yılı - 100'üncü yılda eğitim - Konuğumuz Prof. Dr. Adnan Gümüş

SONRAKİ HABER

Kocaeli Semiha Ayverdi Yurdu'nda “asansöre binilmemesi” uyarısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...