27 Ekim 2023 16:40

HEDEP'ten kırsaldaki okullar için araştırma önergesi

HEDEP Milletvekili Nejla Demir, Ağrı'daki okullarda personel ve hizmet eksikliğinden kaynaklanan sorunlara ilişkin Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Fotoğraf: Nejla Demir

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Nejla Demir, Ağrı’daki okullarda personel ve hizmet eksikliğinden kaynaklanan sorunlara ilişkin TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi verdi.

Eğitim sistemlerinin; toplumların gelişmişlik düzeyleri, kalkınmaları ve gelecek nesillerin devamı açısından önem taşıdığının belirtildiği önergede, Ağrı başta olmak üzere, okullardaki memur ve hizmetli personel eksikliklerine dikkat çekildi.

"EĞİTİMLERİNE ARA VERMEK ZORUNDA KALIYORLAR"

Bu eksikliklerin özellikle kırsal bölgelerdeki okullarda daha ciddi ve geniş kapsamlı bir sorun hale geldiğine vurgu yapılan önergede, “Ağrı’da özellikle köy okullarının birçoğunda personel eksikliğinden kaynaklı öğrenciler ve okul yönetimleri büyük güçlükler yaşamakta ve çok ağır şartlarda eğitimlerine devam etmek zorunda kalmaktadırlar. Ağrı ve bağlı yerleşim birimlerinde iklimin getirdiği zorlukları hafifletmek ve okulların temizlik, ısınma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli önlemler alınarak bu alanda yaşanan aksaklıkların giderilmesi, sorunların tespiti ve incelenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını ve Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederim” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HEDEP’li Gergerlioğlu: Yardım yapılan kurumlar neden açıklanmıyor?

SONRAKİ HABER

Kalyon PV işçileri: Tüm işi biz yapıyoruz ama geçinemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa