27 Ekim 2023 18:55

Munzur Üniversitesi öğrencileri: Öğrencilerin yaşamlarından çalınanlar saraya harcanıyor

Munzur Üniversitesi Öğrencileri Dersim'de Seyit Rıza Meydanı'nda yaptıkları açıklamada "Öğrencilerin yaşamlarından çalınanlar saraya harcanıyor" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düşmesi sonucu Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesi Dersim'de, Munzur Üniversitesi Öğrencileri tarafından protesto edildi.

Seyit Rıza Meydanı'nda yapılan açıklamada konuşan Munzur Üniversitesi öğrencisi Eylül Yantemur, öğrencilerin ihtiyaçları için ayrılmayan bütçenin, tarikatlara, sermaye çetelerine ve savaşa ayrıldığını söyleyerek öğrencilerin yaşamlarından çalınanların, sarayın giderlerine harcandığını söyledi.

“UYARILARI DİKKATE ALMAYANLAR FACİANIN SORUMLUSUDUR”

Yurt öğrencilerinin defalarca kez şikayet ettiği, tamir edilmesini talep ettiği yurt asansörünün düşmesi nedeniyle Zeren Ertaş'ın yaşamını yitirdiğini söyleyen Yantemur "Öğrenci düşmanı sistem kurumlarının hiçbiri bu ihmalin sorumluluğunu almadı. Öğrencilerin uyarılarını dikkate almayan, verdikleri yurtları ve yemekleri dahi bir lütuf olarak gören insanca yaşayabilmemiz için gerekli sorumluluğu almayanlar bu facianın sorumlusudur!" dedi.

Yaşananların kaza olmadığını bildiklerini söyleyen Yantemur "İhmallerin önüne geçmek yerine cinayetin üstünün kapatıldığını görebiliyoruz. Bizler Munzur Üniversitesi öğrencileri olarak bu manzarayı tanıyoruz. Üzerimize dökülen yurt tavanlarından, sağlıksız yemekhane öğünlerinden tanıyoruz. Yetkililere bildirdiğimiz sorun ihlalleri her zaman olduğu gibi göz ardı ediliyor!" diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN YAŞAMLARINDAN ÇALINAN, SARAYA VERİLİYOR”

Sorunlarımızı çözebileceğimiz karar mekanizmalarını, öğrencilerin kendi yaşamına dair kararlar alabildiği parasız, bilimsel, demokratik ve özgür üniversiteleri savunduklarını belirten Yantemur "Son bir haftada farklı nedenlerle onlarca öğrencinin yaşamını kaybetmesi tesadüf değil! Öğrencilerin barınma, beslenme gibi en temel ihtiyaçları gasp ediliyor, talep eden öğrenciler psikolojik desteğe ulaşamıyor. Zaten bilimsel olmayan üniversitelerde eğitim almak temel bir hak olmaktan uzaklaşıyor. Öğrencilerin ihtiyaçları için ayrılmayan bütçe, tarikatlara, sermaye çetelerine ve savaşa ayrılıyor. Öğrencilerin yaşamlarından çalınanlar, saray giderlerine, iktidarın kendi mega projelerine veriliyor. Gelecek kaygımız ise, bugünümüzü yaşama kaygısıyla yarışıyor. Gençliğin geleceği de bugünü de ihmallerle dolu!" dedi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Yantemur açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: "Munzur Üniversitesi öğrencileri olarak gücümüzü birbirimizden, kol kola verdiğimizde değiştirebildiklerimizden alıyoruz! Bugün ülkenin dört bir yanında üniversite öğrencileri birbirlerinden aldıkları bu güçle buluşuyor, Direngen ruhuyla öldürülen arkadaşlarının hesaplarını soruyorlar. Tüm üniversite gençliğini, gücünü gücümüze katmaya çağırıyoruz! Bizleri öldüren bu sistemin sorumlularından hesap soracağız!"

Açıklama sonrası eyleme katılan öğrenciler oturma eylemi yaptılar. Açıklamaya Dersim Emek ve Demokrasi Platformu da destek verdi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sessiz sedasız defnedilen asker ‘intihar’ mı etti, öldürüldü mü?

SONRAKİ HABER

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri: Dile getirdiğimiz sorunlar önemsenmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa