27 Ekim 2023 21:07
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ekim 2023 02:27

İsrail Ordu Sözcüsü: Operasyonları genişletiyoruz, Gazze halkı güneye gitsin

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari "Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor" dedi. Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor. Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Hagari, "İsrail’in güvenliğini korumak için her cephede hazırlıklıyız" diye konuştu. Ordu Sözcüsü, 'rehineleri geri getirme ulusal görevine bağlı olduklarını' söyledi.

Öte yandan BM Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI

Öte yandan abluka altındaki Gazze'ye saldırılar arttı. İsrail'in, Gazze Şeridi'yle sınırında bulunan Sderot kentindeki AA muhabiri, İsrail ordusunun Gazze'ye karadan bombardımanını artırdığını, zırhlıların hareketliliğinde artış yaşandığını bildirdi.

Akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ne yoğun saldırılar gerçekleştirildi. Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine yoğun hava saldırısı başlattı.

İsrail hava araçları yaklaşık 1 saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı.

Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

GAZZE İLE BAĞLANTI KESİLDİ

Filistinliler İçin Tıbbi Yardım (MAP) adlı kururluş, bu akşam Gazze'deki ekibiyle tüm bağlantılarını kaybettiklerini bildirdi.

BM'DE ATEŞKES TASARISI KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

Karar, 45 "çekimser" ve 14 "hayır" oyuna karşı 120 oyla kabul edildi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: GAZZE'DEKİ PERSONELİMİZLE BAĞLANTIMIZI KAYBETTİK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki personelleriyle bağlantılarını kaybettiklerini bildirdi.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan, "Gazze'deki personelimiz, sağlık tesisleri, sağlık çalışanları ve sahadaki diğer insani yardım ortaklarımızla bağlantımızı kaybettik." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, paylaşımında, "Tüm sivillerin derhal korunmasını ve insani yardımın tam olarak sağlanmasını talep ediyoruz." ifadesine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması: Meclis gereğini yerine getirecektir

SONRAKİ HABER

DOSYA | Cumhuriyetin 100 yılı - Cumhuriyet tarihi ve sermaye grupları - Konuğumuz Özgür Öztürk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa