28 Ekim 2023 15:08

Güzelhisar KYK yurdunda öğrenciler ihmale öfkeli: Asansör bozuk, adalet gibi

Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiği Güzelhisar KYK yurdunda asansörün, ‘güvensiz’ olduğunu belirten kırmızı etiketle çalıştırılmasını öğrenciler fotoğraflarla belgeledi.

Fotoğraflar: Yurt öğrencileri | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş yaşamını yitirirken, KYK yurtlarında ihmaller ise gündeme geldi.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin aktardığına göre, facianın yaşandığı asansöre geçen yıl kırmızı etiket yapıştırılarak güvenli olmadığı belirtilmiş. Asansörün uzun bir süre kırmızı etikete rağmen kullanımının devam ettiği bilgisini veren öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılı başladığında ise asansörün üstündeki etiketin mavi olduğunu yani “hafif kusurlu seviyede risk oluşturduğu” anlamına gelen etiketin yapıştırılmış olduğunu gördüklerini söyledi.

Yaşanan faciadan sonra asansörün üstünden mavi etiketin de çıkarıldığını 21 Ekim tarihli bir fotoğraf paylaşarak etiketin daha önce orada olduğunu ifade eden öğrenciler, asansörün arızalı olduğunun bilindiği halde mavi etiketle çalışmaya devam ettiğini belirtti. Öğrenciler, faciadan sonra kampüsteki yurtta asansörlere kırmızı etiket yapıştırıp kullanıma kapatıldığı bilgisini verdi.

Öte yandan yurttaki asansörlerin üzerine, “Katil KYK”, “Asansör bozuk, adalet gibi”, “Biz bunu hak etmedik”, “İhmalsizlik öldürür”, “Zeren için adalet”, “Yorganınız kefen oldu”, “Zeren bizim kız kardeşimiz”, “susma” yazıları yazılarak, ihmallere dikkat çekildi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağır hasta tutuklu Tanhan Eskişehir'e sevk edildi

SONRAKİ HABER

Gazzeli binlerce işçi nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa