29 Ekim 2023 15:45
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2023 17:29

İsrail tankları Gazze’de!

İsrail Gazze'yi savaş uçaklarının yanı sıra obüs ve tank atışlarıyla da bombalarken sınırı geçen bazı tanklar, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/AA

Paylaş

İsrail’in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırıları, 23'üncü gününde de şiddetlenerek devam ediyor.

Gece boyunca Gazze’de 450’den fazla yeri hava saldırılarıyla vuran İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren de obüs ve tank atışlarıyla Gazze’nin kuzeyini bombalıyor. İsrail uçakları da Gazze’nin kuzeyine hava saldırılarını sürdürüyor.

İsrail’in Sderot şehrinde bulunan AA muhabiri, İsrail ordusunun tanklarını Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırdığını bildirdi. AA muhabiri, sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiğini belirtti.

İSRAİL: KARA OPERASYONLARINA DEVAM EDİYORUZ

İsrail ordusu, abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kara operasyonlarına devam ettiğini ve Hamas’ın bazı silahlı unsurlarını öldürdüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki kara operasyonlarının devam ettiği ve Hamas’a ait askeri noktaların hedef alındığı belirtildi. Hamas’a ait “tanksavar füze fırlatma noktaları, gözlem noktaları ve askeri altyapının” vurulduğu aktarılan açıklamada, “askerlere ateş açan Hamas mensuplarının yanı sıra Gazze Şeridi'nin Zikim bölgesi yakınındaki kıyı şeridinde tespit edilen silahlı unsurların da öldürüldüğü” iddia edildi.

Bugün sınırı geçen İsrail ordusuna ait tankların, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldığı görülmüştü.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeybatısına giren bazı İsrail askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu. Açıklamada, Erez bölgesinin batısındaki bazı araçların içerisindeki çok sayıda askerin öldüğü ileri sürüldü.

Açıklamada, bölgede İsrail ordusu ile Kassam Tugayları arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtildi.

İsrail ordusu, 27 Ekim Cuma günü yaptığı açıklamada kara birliklerinin Gazze çevresindeki “faaliyetlerini genişleteceğini” duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye havadan, karadan ve denizden saldırılarını şiddetlendirmişti.

CAN KAYBI 8 BİNİ GEÇTİ

İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı, 302 artarak 8 bin 5'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de son 24 saatte 302 kişinin daha öldürüldüğünü belirtti. Kudra, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısının 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e, yaralı sayısının 20 bin 242'ye yükseldiğini söyledi. 

BM: 59 ÇALIŞAN ÖLDÜRÜLDÜ

 Birleşmiş Milletler (BM), İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 59 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanının öldürüldüğünü duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran rejimi, Armita Geravand'ın memleketinde defnedilmesini engelledi

SONRAKİ HABER

Grevdeki Sputnik çalışanları: Cumhuriyetimize de haklarımıza da sahip çıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa