İsrail’e karşı net duruş sergilenmeli
Genç işçiler tarafından Filistin meselesinde sadece yas ilan edilmesinin, hükümetin İsrail konusunda samimi olmadığını gösterdiği ifade ediliyor.

Fotoğraf: Seyit Aldoğan/Evrensel
Genç bir işçi
Kayseri
Daha önce çeşitli iş kollarında çalıştım. Şu anda elektrik işçiliği yapıyorum. Sizlere bugün Filistin'de yaşanan olaylar hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Özellikle bu meseleyi Kayseri’den, yani muhafazakar ve milliyetçi bir ilden, değerlendirmenin faydalı olacağını düşünüyorum.
FİLİSTİN HALKINA SOYKIRIM VARGündemde Filistin-İsrail savaşı olarak belirtilse de ortada bir savaş olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, geçtiğimiz on yılları düşündüğümüzde yapılanların sadece savaş değil tamamıyla bir soykırım olduğu kanaatindeyim. Zaten İsrail yıllardır bir sebep aramaksızın Filistin'e çeşitli saldırılar gerçekleştiriyordu. Son olan Hamas saldırıları neticesinde bu saldırıları daha da insanlık dışı bir hale yani dediğim gibi bir soykırıma dönüştürdü. Hangi savaşın kuralında sivilleri bombalamak vardır? Hastane, okul ve ibadet yerleri bombalanır? Herkesin olduğu gibi şu an Kayseri'de yaşayan birçok işçi gencin gündeminde İsrail'in Filistin'e yaptıkları var.
TÜRKİYE HÜKÜMETİ SAMİMİ DEĞİL
Yapmış olduğum sohbetlerde en çok öne çıkan şeyler ülkenin birçok yerinde yapılan eylemler. Gençlerin en çok üstünde durduğu şey ise bu yapılan eylemlerde atılan "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları oluyor. "Neden bu ülkenin askerleri gidip İsrail'e karşı savaşsınlar?" diye soruyorlar. Hamas'ı da İsrail'i de desteklemediklerini sadece ölen masum insanlara üzüldüklerini belirtiyorlar. Ancak Filistin Halkı’na sahip çıkma düşüncesi gençlerde daha yoğun. Yaşı daha yüksek olanlarda ise Hamas’ı sahiplenme kendini daha görünür kılıyor. Genç işçiler tarafından zamanında Mavi Marmara olayı olduğunda kendi ülkesinin vatandaşları öldürülürken arkasında durmayan iktidarın şimdi de sadece yas ilan etmesinin, hükümetin İsrail konusunda samimi olmadığını gösterdiği ifade ediliyor. Bu yapılan insanlık dışı saldırıların yasla veya sakin olun çağırısı ile değil, Filistin Halkı’nın özgürlüğüne kavuşması için somut adımların atılması ve saldırıların karşısında net duruş gösterilmesiyle mümkün olabilir.
Evrensel'i Takip Et