29 Ekim 2023 22:47
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2023 13:07

Halk, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını coşkuyla kutladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı kutlamaları tüm yurtta akşam saatlerinde de coşkuyla sürdü. Ülkenin dört bir yanında yurttaşlar, fener alayları oluşturup kent meydanlarına akın etti.

Antalya | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet'in 100. yılı olmasının da etkisiyle daha da coşkulu geçti. Sabahtan itibaren başlayan kutlamalar, tüm yurtta akşam saatlerinde de devam etti. Ülkenin dört bir yanında yurttaşlar, fener alayları oluşturdu. Kent meydanlarında törenler, konserler düzenlendi.

ANKARA

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda, Ulus'taki ilk Meclis binasından, Anıtkabir'e kortej yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirildi. Çok sayıda yurttaşın yer aldığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin "Cumhuriyet Haftası" etkinlikleri kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda, Candan Erçetin konser verdi. Vatandaşlar, konsere yoğun ilgi gösterdi.

İSTANBUL

İstanbul'un pek çok ilçesinde kortejlerle yürüyüşler yapıldı, halk belediyelerin düzenlediği çok sayıda konser ve diğer etkinliklere katıldı.

Bu etkinliklerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenlediği 100. yıl kutlamasıydı. Yoğun katılımın olduğu törende konuşan İmamoğlu, "Cumhuriyet bir devlet rejiminin ötesinde çok büyük bir gerçekliktir. Cumhuriyet beraber oluştuğumuz bir toplum projesidir. Cumhuriyetin bize kazandırdığı özgüven ve cesaret ile daha büyük hedeflere hep beraber yürüyeceğiz" dedi. Çok sayıda sanatçının sahne aldığı etkinlikte yurttaşlar Cumhuriyet'i kutladı.

Kent günboyu çeşitli gösterilere de sahne oldu. Akşam saatlerinde Boğaz'da düzenlenen lazer ve havai fişek şovu renkli görüntülere sahne oldu.

İZMİR

İzmir'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkulu etkinliklerle kutlandı. Konak Meydanı önünde açılan 350 metrelik Türk bayrağı, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’na kadar taşındı. Yurttaşlar, meşale ve bayraklarla fener alayına katıldı. Yürüyüşe Belediye Bandosu da marşlarla eşlik etti. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda ışık gösterileri başladı. Etkinliğe İZDENİZ’e bağlı gemiler denizden lazer gösterileriyle eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı.

ANTALYA

Antalya'da Cumhuriyet’in 100’üncü yılı binlerce kişinin katıldığı fener alayı ile kutlandı. Yürüyüşe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri ve STK üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Konyaaltı Caddesi üzerindeki varyantta toplanan binlerce kişi, ellerinde Mustafa Kemal Atatürk posteri, bayrak ve meşaleler ile yürüyüşe başladı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamak için güzergah boyunca marşlar söyleyen grupta çok sayıda çocuk da vardı. Yürüyüşe kimileri bebek arabalarıyla kimileri ise evcil hayvanlarıyla katıldı. Kentteki kutlamada çok sayıda sanatçı konser verdi, dron gösterisi yapıldı.

Kutlamalar, Edirne'den Kars'a pek çok il ve ilçe merkezinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çorum'da KYK yurdunda 6 öğrencinin asansörde mahsur kalması protesto edildi

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da deprem dosyası AYM'ye taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa