30 Ekim 2023 14:46

EMEP Güngören İlçe Örgütü 10. Olağan kongresini gerçekleştirdi

10. Olağan Kongresini gerçekleştiren EMEP Güngören İlçe Örgütü, kongrede işsizliğe, savaşa ve yoksulluğa karşı mücadeleyi büyütme vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

“Barbarlık yenilecek, işçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak” sloganıyla 10. kongre sürecinde olan Emek Partisi (EMEP) Güngören İlçe Örgütü 10. Olağan Kongresini ilçe örgütü üyelerinin katılımıyla ilçe binasında gerçekleştirdi. Kongre hayatlarını devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit olanlar için saygı duruşuyla başladı.

EMEP Güngören İlçe Başkanı Mustafa Mayda’nın konuşmasıyla başlayan kongrede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınandı, iktidarın Filistin halkına yönelik saldırılara karşı aldığı tutumu eleştirildi.

İsrail-Filistin savaşıyla ve bölgede emperyalist müdahalelerin etkisiyle halkların ölüme sürüklendiğini belirten Mayda, "Siyonist İsrail saldırılarıyla insanlık suçunun işlendiği her gün görmekteyiz. Bu insanlık dışı saldırıların ve arkasında açıkça destek sunan ABD başta olmak üzere batılı emperyalistler katledilen tüm sivillerin esas sorumlularıdır. Aynı zamanda itidal çağrıları yaparak çıkar ilişkilerini gözeten ve gerçek bir yaptırım uygulayamayan tek adam iktidarı da bu paylaşım savaşlarının sorumluları arasındadır” dedi. Mayda, savaşa karşı mücadelenin büyütülmesi vurgusu yaptı.

Derinleşen ekonomik krizin faturasının başta işçi ve emekçiler olmak üzere ezilen ve sömürülenlere kesildiğini ifade eden Mayda, işçi sınıf partisinin önderliğinde emek mücadelesinin büyütülmesini önlerine görev olarak koyduklarını belirtti.

Yapılan konuşmalar sonrası yeni yönetimi seçmek için oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucu Mustafa Mayda yeniden ilçe başkanlığına seçilirken yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: İbrahim Demirci, Nilay Ulaş, Özgür Kılıcı, Şükran Taş, Gönül Karagenç (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasa açık, süre doldu, ancak Gültan Kışanak tahliye edilmiyor: Bu hukuka karşı hiledir

SONRAKİ HABER

Afyon'da 18 lise öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa