30 Ekim 2023 14:55

Ek zam talebi reddedilen ÇMO işçileri iş bırakacak

ÇMO Genel Merkez önünde açıklama yapan Tez-Koop-İş üyesi işçiler, ek zam talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tez-Koop-İş Sendikasında örgütlü Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) işçileri, ek zam talebiyle eylem yaptı. Oda yönetiminin işçilerin ek protokol talebini reddettiğini aktaran ÇMO İş Yeri Temsilcisi Deniz Temürtürkan, taleplerinin dikkate alınmadığı takdirde 1 Kasım'da Türkiye genelinde iş bırakacaklarını duyurdu.

ÇMO Genel Merkez önünde yapılan açıklamada konuşan, Deniz Temürtürkan, Çevre Mühendisleri Odası'nın emekçilerinin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğini belirtti. Temürtürkan, "Kiralar, yol masrafları ve temel ihtiyaçlar giderek artıyor, bunları karşılamak ise her geçen gün daha da güçleşiyor" dedi.

“EK PROTOKOL TALEBİMİZ REDDEDİLDİ”

İşçileri daha da sefalet içinde bir yaşam beklediğini vurgulayan Temürtürkan, şöyle devam etti: "Bu sorunların çözümü için Oda yönetimine sunduğumuz ek protokol talebi baştan beri görmezden gelinmiş, yok sayılmış ve emekçiler olarak bizlerin seslerini duymamayı tercih etmişlerdir. Emekçiler olarak haklarımız için verdiğimiz mücadeleler sonucunda sendika ile görüşülmüş ve son durumda 'Ek Protokol' talebimiz tamamen reddedilmiştir. Biz emekçiler, temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek ve adil bir ücret alabilmek hakkımızı arıyoruz ve bu taleplerimizden geri adım atmıyoruz, asla atmamız da söz konusu değildir."

“TALEPLERİMİZ KARŞILANSIN”

Diyalog girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade eden Temürtürkan, "Taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Çevre Mühendisleri Odası Oda Yönetim Kurulu sendikamız ile ek protokol görüşmelerine başlamalı ve bizlere sefalet içinde bir yaşamı dayatmaktan vazgeçmelidir. Eğer bu talepler dikkate alınmazsa, 1 Kasım 2023 Çarşamba günü tüm emekçiler Türkiye genelinde tam gün iş bırakarak çalışmama hakkını kullanacağız. Hep birlikte daha adil ve insanca bir yaşam için mücadele ediyoruz. Sorunlarımıza duyarlılık gösterilmesini ve taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afyon'da 18 lise öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Marmara Üniversitesi'nin Maltepe yerleşkesi inşaatında işçi konteynerlerinde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa