30 Ekim 2023 19:26

Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırdığı Shani Louk'un öldüğü açıklandı

İsrail'de katıldığı müzik festivalinde Hamas tarafından kaçırılan İsrailli Alman genç kadın Shani Louk'un annesi, kızının öldüğünü açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail'de katıldığı bir müzik festivali sırasında Hamas tarafından kaçırılan İsrailli Alman genç kadın Shani Louk'un annesi, kızının öldüğünü açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Alman medyasına konuşan Ricarda Louk, İsrail ordusunun kendisine bir kafatası kemiğinden alınan DNA örneklerinin kızının örnekleriyle eşleştiğini söylediğini duyurdu. Shani Louk'un cesedi henüz bulunamadı. Shani Louk'un kız kardeşi Adi Louk da sosyal medyada ölümü doğruladı. Adi Louk, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, Hamas'n 7 Ekim'de Re'im Kibbutzu yakınlarındaki festivale düzenlediği saldırıda 22 yaşındaki Shani'nin öldürüldüğünü söyledi. İsrail festival saldırısında 260'tan fazla kişinin öldüğünü, birçok kişinin de rehin alındığını açıklamıştı.

Saldırının hemen ardından sosyal medyada, bir kamyonetin arkasında etrafı silahlı kişilerle sarılı bir halde yatan genç bir kadının görüldüğü video yaygın bir şekilde paylaşılmıştı. Louk'un ailesi kızlarının saçından ve dövmelerinden onu tanıdıklarını söylemişti.

Anne Ricarda Louk, kızının sağ olduğuna inandıklarını söylemiş ve "Bize gönderilen bir videoda kızımı bilincini yitirmiş bir halde Filistinlilerle birlikte Gazze Şeridi'nde dolaştırılırken gördüm" demişti. Alman medyasına konuşan Ricarda Louk, şimdiyse kızının 7 Ekim'den bu yana ölü olduğunu düşündüğünü ve Hamas'ın saldırısı sırasında başından vurulmuş olabileceğini belirtti.

220'den fazla kişiyi rehin aldığı belirtilen Hamas şu ana kadar dört rehineyi serbest bıraktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazze merkezine kadar yaklaşan İsrail askeri araçları geri çekildi

SONRAKİ HABER

Maraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa