31 Ekim 2023 01:37

Fatma Refet Angın KYK Kız Yurdunda öğrencilerin tavuktan zehirlendiği iddia edildi

Küçükçekmece Fatma Refet Angın KYK Kız Yurdunda onlarca öğrencinin zehirlendiği iddia edildi. Bir öğrenci "Görüntü almamız engellenmeye çalışıldı, odalarımıza çıkmamız için anons geçildi" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nisa Sude DEMİREL
İstanbul

Küçükçekmece Fatma Refet Angın KYK Kız Yurdunda onlarca öğrencinin zehirlendiği iddia edildi, yurdun önüne çok sayıda ambulans geldi. Yurt görevlileri 40-50 öğrencinin etkilendiğini söylerken konuştuğumuz öğrenciler çok daha fazla öğrencinin etkilendiğini söyledi. Öğle yemeğinde çıkan tavuğu yiyen öğrencilerin benzer semptomlarla hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Öğrenciler fotoğraf veya video çekmelerinin engellendiğini ifade etti. Olayın ardından yurda kaymakam geldi.

“GÖREVLİLER 50’YE YAKIN ÖĞRENCİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”

Fatma Refet Angın KYK Kız Yurdunda kalan konuştuğumuz bir öğrenci, yurdun önüne ambulansların gelip gittiğini ifade etti. Görevlilerin 50’ye yakın öğrencinin zehirlendiğini söylediği aktaran öğrenci, “Görevliler 50 diyorsa o sayı en az 100-150’dir. Dışarıda görüntü almamız engellenmeye çalışıldı, odalarımıza çıkmamız için anons geçildi” dedi. Uzun zamandır yurttaki yemeklerin problemli olduğunu anlatan öğrenci, bir haftadır bu nedenle yemekhaneden yemek yemediğini söyledi. Ayrıca bugün bir öğrencinin yemeğinden arı çıktığını aktardı.

“YURDUN TAVUĞUNA GÜVENMEDİĞİM İÇİN YEMEDİM”

Başka bir öğrenci ise 10’a yakın ambulans olduğunu, kendisinin yurdun tavuğuna güvenmediği için yemediğini ifade etti. Öğrencilerin oldukça öfkeli olduğunu ifade eden öğrenci, “Oda arkadaşımın da zehirlenmesi beni çok korkutuyor. Kendimi hiç güvende hissetmiyorum şu anda, yediğim yemekleri sorguluyorum. Bana da bir şey olur mu korkusu var” dedi.

ÖNCEKİ HABER

ABD'de grevdeki otomotiv işçileri General Motors ile geçici anlaşmaya vardı

SONRAKİ HABER

Dosya | Cumhuriyetin 100 yılı: Kimlerin kimsesi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa