31 Ekim 2023 12:33

Ordu'da KYK yurdunda asansör halatları koptu

Aydın'da KYK yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ihmal sonucu arzalanan asansörün düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından benzer bir ihmal vakası daha meydana geldi. Ordu'nun Fatsa ilçesindeki KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Ertaş'ın ölümünün ardından yurt genelinde üniversite öğrencileri sokağa çıkarak tepkilerini dile getirmiş, KYK yurtlarında kalan öğrenciler benzer ihmallerin ve daha fazlası sorunların kendi yurtlarında da bulunduğunu vurgulamıştı.

İHA’nın haberine göre; Ordu'nun Fatsa ilçesindeki bir KYK yurdunda asansör 4. katta kendiliğinden durdu. Öğrenciler, arkadaşlarının yardımıyla asansörden çıkartılırken kısa bir süre sonra asansör zemin kata çakıldı.

Efkaf Mahallesi'nde bulunan ve kız/erkek üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda kız öğrenciler 5'inci katta asansöre bindi. Aşağı hareket eden asansör 4'üncü katta kendiliğinden durdu. Öğrenciler, arkadaşlarının yardımıyla asansörden çıkartıldı. Kısa bir süre sonra ise asansör zemin kata çakıldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, asansörden çıkan öğrencileri tedbir amaçlı ilçedeki çeşitli hastanelere götürerek tedavi altına aldı. Fatsa Kaymakamı Avni Kula yurda gelerek, yetkililerden bilgi aldı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et