31 Ekim 2023 15:15

SES Dersim Şubesi : Üyelerimizin güvenlikleri tehlikeye atıldı

Mahkeme kararıyla görevlerine dönen SES üyelerinin önü İl Müdürü Ali Ekber Yurt tarafından makam aracı ile kesildi. SES, üyelerinin güvenlikleri tehlikeye atıldığını belirtip suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’den Pülümür ilçesine sürgün edilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi 5 sağlık emekçisi hakkında Erzincan İdare Mahkemesi tarafından 18.10.2023 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verildi. SES üyesi sağlık emekçilerinin yürütmeyi durdurma kazanımlarına dair kararın açıklandığı tarihten hemen sonraki gün İl Müdürlüğünden geçici olarak Pülümür Sosyal Hizmet Merkezine tahsis edilen kurum aracı ile mesai bitiminde Merkez’e dönmek üzere yola çıktıktan sonra İl Müdürü Ali Ekber Yurt tarafından makam aracı ile yolları kesildi. SES, duruma dair yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, sağlık emekçilerinin güvenliklerinin riske atıldığı belirtilerek, kurum müdürü hakkında şikayetçi olunduğunu ve 6284 başvurusunun yapıldığı aktarıldı.

“ÜYELERİMİZ KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ BIRAKILDI”

SES’in yaptığı yazılı açıklamada sürgün edilen 4 üyesinin kurum aracındayken güvenlikleri riske atılarak ve yolları kesilerek hakarete ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını söyleyerek “İl Müdürü yolunu kestiği kurum aracında bulunan çalışanların yanına gelerek ‘ben sizin kurum aracına binmenizi yasakladım, böyle ahlaksızlık, terbiyesizlik olmaz’ diyerek üyelerimize hakaretler savurmuştur” denildi.

“BOŞ GİDECEK ARACA BİNİLMESİNE İZİN VERİLMİYOR”

Pülümür ilçesine atamaları yapılan sosyal hizmet çalışanlarının il müdürü tarafından ilçeye ulaşım koşulları sebebiyle maddi ve manevi olarak mağdur edildiklerinin aktarıldığı açıklamada “Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi için hali hazırda merkeze gidiş geliş yapan kurum aracının, kurum çalışanları tarafından kullanılması nedeniyle il müdürünün çalışanlarına yönelik saldırganca davranışlarda bulunması kabul edilemez. Sürgün edilen Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi çalışanlarının, mesai bitiminde Merkeze boş gidecek olan kurum aracına binmelerine izin verilmemesi ve engellenmesi emekçilere daha fazla mağduriyet yaratmak için yapılan bir cezalandırmadır. Oysaki kurum idarecileri kamuya ait kurum araçlarını şahsi otomobilleri gibi kullanırken kamuyu zarara uğrattığını düşünmemektedirler” diye belirtildi.

“HAKSIZ VE HUKUKSUZ UYGULAMALAR TESCİLLENMİŞTİR”

İl Müdürünün giderek artan ve şiddet içeren tutumlarına yönelik araçta bulunan kurum çalışanı 4 SES üyesinin, il müdürünün yollarını kesmesi ve saldırgan tutumları karşısında Nazımiye Jandarma Karakoluna suç duyurusunda bulunduklarının belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “2 üyemiz ise il müdürünün hakaret ve aşağılamalarına karşı 6284 sayılı kanuna istinaden önleyici tedbir talebinde bulunmuşlardır. Mahkeme kararları ile haksız ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğu tescillenen, Başkanı olduğu inanç kurumunu bu uğurda kendi çıkarları için kullanan Kabadayı müdür Ali Ekber Yurt’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve Tunceli Valiliği’nin herhangi bir müdahalesinin olmaması da ayrı bir cezalandırmadır. Bu kötü muamelenin sosyal hizmet emekçilerine reva görülmesi tehdit, mobbing ve sürgün politikalarını benimseyen liyakatsiz, kabadayı il müdürünün bunca hukuksuzluğa rağmen o koltukta oturmasını bizler kabul etmiyoruz. Üyelerimize yapılan bu kötü muamelenin ve tutumların yasal süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Liyakatsiz idareciler er geç gidecek ve bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı ses olup sendikal dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz.” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arkadaşları intihar eden Hacettepe öğrencileri: Yaşam şartlarımızın iyileştirilmesi için adım atın

SONRAKİ HABER

Almanya’da mültecilere verilen yardımın düşürülmesi gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa