31 Ekim 2023 17:50

Gazeteci Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti.

Fotoğraf: TGC

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 2013 yılı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Osman Saffet Arolat, bugün 81 yaşında hayatını kaybetti.

TGC Yönetim Kurulu, Osman Saffet Arolat’ın ölümünün ardından yayımladığı başsağlığı mesajında “Üyemiz, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun yıllardır gazeteci ve yazar olarak görev yapan Osman Saffet Arolat’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Osman Saffet Arolat’ın cenazesi yarın saat 11.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önüne getirilecek. Burada yapılacak törenin ardından Arolat'ın naaşı, 2 Kasım Perşembe günü Çanakkale Assos Behramkale Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

OSMAN SAFFET AROLAT KİMDİR?

Osman Saffet Arolat, 1942 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Mesleğe 1962 yılında Ankara’da Öncü Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Ant Dergisi ile Yeni Ortam Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Vatan Gazetesi’nde yazdı. Ayrıntılı Haber Gazetesi’nde haber koordinatörlüğü, Türk Haberler Ajansı’nda haber müdürlüğü yaptı. Uzun yıllar ajans haberciliği, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk yaptı. Dünya Gazetesi'nin Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Son olarak Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin kuruluşunda yer aldı. Başyazarlığını sürdürüyordu. Babıâli Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları başta olmak üzere birçok kitabı yayımlandı. 2013 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. Sürekli Basın Kartı taşıyordu. Evli ve bir çocuk sahibiydi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen akademisyen Doç. Dr. Barış Ünlü görevine iade edildi

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri sırtlarını 700. kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa