01 Kasım 2023 14:30

İsrail'in katliamları sürüyor: Cibaliya Mülteci Kampı ikinci kez vuruldu

İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı son 24 saatte ikinci kez bombaladı. Son saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Fotoğraf: Mustafa Hassona/AA (Arşiv)

Paylaş

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte ikinci kez saldırı düzenlediğini aktardı.

Habere göre İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'nda çok sayıda kişinin yaşadığı Felluce Mahallesi'ni havadan bombaladı. Saldırıda bölgedeki binaların yıkılması sonucu onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

Televizyonda yayımlanan görüntülerde, Cibaliya'daki saldırıda çok katlı birkaç binanın yerle bir olduğu görüldü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının dün Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

BÖLGEDE SİVİLLER BULUNDUĞUNU BİLE BİLE!

İsrail ordusu, 17 Ekim’de yaklaşık 500 kişinin ölümüne neden olan El-Ahli Arap Hastanesi bombalamasının aksine, Cibaliya Mülteci Kampı bombalamasının sorumluluğunu açıkça üstleniyor.

İsrail Ordusu (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari dün akşam düzenlediği basın toplantısında, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söylemişti.

İsrailli Yarbay Richard Hecht de CNN’e verdiği bir mülakatta İsrail ordusunun bombaladığı bölgede siviller olduğunu bildiğini ve buna rağmen ilerlediğini itiraf etti.

“Ama o mülteci kampında çok sayıda mülteci, çok sayıda masum sivil, erkek, kadın ve çocuk olduğunu da biliyorsunuz, değil mi?​” diye soran CNN moderatörü Wolf Blitzer’ın sorusuna Hecht’in yanıtı “Bu savaşın trajedisi” sözleri oldu.

CİBALİYA İÇİN BATI ŞERİA'DA GENEL GREV

Öte yandan İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırısını protesto için işgal altındaki Batı Şeria'da 1 günlük genel greve gidildi.

Grev kapsamında ekmek fırınları ve eczaneler dışında tüm ticarethaneler kepenk kapattı.

Okullar ve üniversiteler de Gazze Şeridi halkına destek ve dayanışma amacıyla şehir merkezlerinde etkinlikler düzenleneceğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Adliyesi önünde Adalet Nöbeti: Can Atalay’a özgürlük

SONRAKİ HABER

T24 yazarı Tolga Şardan tutuklandı: Sadece halkı bilgilendirmek için gazetecilik yaptım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa