01 Kasım 2023 17:41

Hollandalı kadın örgütü İsrail şirketinin binasını kırmızıya boyadı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da dün gece Bagira Systems isimli İsrailli şirketin ofis binası kırmızı boya ile boyandı.

Ekran görüntüsü @Pal_action'un paylaşımından alınmıştı

Paylaş

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 31 Ekim gecesi Bagira Systems isimli İsrailli şirketin ofis binası kırmızı boya ile boyandı.

Anarşist Feminist Grup (AFGA) tarafından yapıldığı belirtilen eylemle ilgili yayımlanan açıklamada, “Hollanda hükümetinin desteğiyle, şu anda Filistinlilere uygulanan soykırımın suç ortağıdır!” denildi.

Açıklamanın öne çıkan bölümleri şöyle:

“İsrail Savunma Gücü (IDF) olarak da bilinen İsrail ordusu, ABD ve Hollanda dahil birçok AB ülkesi gibi Batılı ülkeler tarafından tamamen desteklenen ve finanse edilen dünyanın en güçlü ordularından biridir. İsrail silahları, eğitim araçları ve askeri teçhizatları, Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlilere yönelik saldırılarda kullanıldıkları gerekçesiyle dünyanın dört bir yanındaki silahlı kuvvetlere ‘savaşta test edilmiş’ olarak pazarlanmaktadır. Elbit Systems, BAE Systems ve Bagira Systems gibi İsrailli silah şirketlerinin birçoğunun Avrupa ülkelerinde ofisleri ya da üretim tesisleri bulunmaktadır.”

FİLİSTİN’E SALDIRAN ASKERLERİ EĞİTİYOR

“Eski IDF topçu subayı Arie Mizrachi tarafından kurulan bir İsrail şirketi olan Bagira Systems, simülatörleriyle Hollandalı, İngiliz ve İsrailli askerler de dahil olmak üzere 500 binden fazla askeri eğittiğini iddia ediyor. İsrail ordusu için büyük ve uzun vadeli bir ortağı temsil ediyorlar. Her yıl sadece IDF'nin 150 bin askerini eğitmekteler. Bagira, eğitim için askeri simülasyonlar sağlayarak askerleri işgal altındaki Filistin topraklarındaki operasyonlara hazırlıyor. Bu simülasyonlar ve eğitimler, Gazze ve Batı Şeria'da gerçekleştirilen ölümcül operasyonlar gibi gerçek hayat senaryolarına dayanmaktadır. Günümüzde tüm askeri eğitimlerin yüzde 80’i simülasyonlara dayanmakta ve sadece yüzde 20’si sahada gerçekleşmektedir.”

"HOLLANDA KATLİAM SUÇ ORTAĞIDIR"

“Bagira Systems, 75 yıldır işgal altında yaşayan Filistinlileri öldürmek ve işkence etmek üzere askerleri eğiterek Filistin halkına yönelik soykırımdan doğrudan sorumludur. Hollanda bu konuda suç ortağıdır.

Hollanda Ordusu ile İsrailli silah üreticileri ve IDF arasındaki iş birliğinin tek örneği bu değildir. Hollanda Ordusu, İsrail'in en büyük silah üreticisi Elbit Systems ve BAE Systems gibi diğer İsrailli silah üreticileriyle de iş birliği yapmaktadır. Dahası, Hollanda ordusu iki ordu arasında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla IDF ile doğrudan iş birliği yapmaktadır.

Hollanda hükümeti soykırımı, Filistin’in yerleşimciler tarafından sömürgeleştirilmesini, Filistin'in mevcut askeri işgalini ve İsrail'in apartheid rejimini desteklemeyi bırakmalıdır. Askeri işgal sona erene ve İsrail’in apartheid rejimi sona erene kadar Hollanda devleti ile İsrail devleti arasındaki tüm iş birliklerine son verilmesini talep ediyoruz. Filistin özgür olana ve tüm Filistinliler anavatanlarına dönene kadar.

Filistin’i özgürleştirin ve İsrail ile tüm silah ticaretini durdurun!” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ Geliştirme Vakfı öğretmenlerinden alkışlı eylem

SONRAKİ HABER

Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa