01 Kasım 2023 18:00

Sevda Karaca'dan BİRTEK-SEN tepkisi: Sendikal faaliyetler suçmuş gibi gösteriliyor

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Malatya’da BİRTEK-SEN üyesi kadın işçilerin ve ailelerinin polis tarafından sorguya çekilmesine tepki gösterdi.

Ekran görüntüsü Meclis TV yayınından alınmıştır.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Malatya’da tekstil işçisi BİRTEK-SEN üyelerine yönelik polis baskılarına tepki gösterdi.

Karaca, “Dün Malatya’da BİRTEK-SEN üyesi iki kadın işçinin eşleri ve babaları emniyete çağrıldı. Polisler kadınların sendikal faaliyetleri adeta bir suçmuş gibi kadınları şikayet etti. Kadın işçiler de sorguya çekildi, uyarı adı altında tehdit edildiler. Sorulan ne? Kadın işçilerin sendikal faaliyetleri. Yasal tek bir gerekçe var mı? Yok! Bu ne cinsiyetçilik, bu ne gericilik, bu ne hukuksuzluk... Bu hakkını arayan kadın işçileri şiddete açık hale getirmektir. Adalet Bakanı'na soruyorum: Burası bir tek hukuki gerekçe olmadan polislerin işçileri korkutacağı, tehdit edebileceği bir muz cumhuriyeti midir? İçişleri Bakanı'na soruyorum: Malatya Emniyeti ne hakla ve ne hadle eş ve baba üzerinden kadınların sendikal faaliyetleriyle ilgili baskı yapıyor” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm orucundaki Mahmut Kardaş için duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Evrensel'in BİK ile emsal davası yarın: Resmi ilanları iptal kararının duruşması görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa