01 Kasım 2023 19:16

Hamas: Esir takası müzakereleri için ateşkes sağlanmalı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrailli rehinelere dair müzakerelerin başlaması için ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

Ekran görüntüsü, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın videosundan alınmıştır.

Paylaş

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail ordusunun bombardımanını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilişkin müzakerelerin başlaması için ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Hamas tarafından yayımlanan görüntülü mesajında Heniyye, abluka altındaki Gazze'de İsrailli esirlerin, İsrail ordusunun yoğun bombardımanları nedeniyle Filistinlilerin maruz kaldığı "yıkım ve ölüm ile yüzleştiğini" söyledi.

Heniyye, İsrailli esirlere ilişkin müzakerelerin başlaması için bir ateşkes sağlanması gerektiğini aracılara ilettiklerini aktardı.

Aracılara "katliamın durması gerektiğini anlattıklarını" belirten Heniyye, özellikle Batı ülkelerindeki halklara Filistin'e destek protestolarına devam etmeleri ve karar alıcılar üzerinde baskı kurmaları çağrısında bulundu.

Heniyye, ablukanın sıkılaştırıldığı Gazze Şeridi'nin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın iki yönlü faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini belirtti.

BAZI YABANCI UYRUKLU REHİNELERİN BIRAKILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki bazı yabancı uyruklu rehineleri Gazze'de tutmak istemedikleri için serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini açıklamıştı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımladığı video mesajında, "Elimizdeki yabancıları önümüzdeki birkaç gün içinde serbest bırakacağımızı arabuluculara ilettik. Bizim onları Gazze'de tutmaya ihtiyacımız yok" demişti,

İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Ebu Ubeyde, "İsrail'in İzzeddin Kassam'ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün olmadığını" bunun, Gazze Şeridi'nde başka grupların ya da şahısların tuttuğu esirlerden biri olabileceğini belirtti.

Ebu Ubeyde, "(Başbakan) Binyamin Netanyahu, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze'deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer" ifadelerini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

6 gazeteci hakkında ceza istendi

SONRAKİ HABER

Kolombiya ve Şili, İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa