02 Kasım 2023 16:37
Son Güncellenme Tarihi: 02 Kasım 2023 16:57

Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı

Gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan evinden gözaltına alındı.

Gazeteci Cengiz Erdinç | Fotoğraf: Kişisel Arşiv

Paylaş

Gazetecilere yönelik baskılar sürüyor. Son olarak yıllardır organize suç ile ilgili haberler yapıp kitaplar yazan gazeteci Cengiz Erdinç'in de gözaltına alındığı aktarıldı. Avukat Vural Ergül, "Gözaltı kararının nedeninin, Tolga Şardan'ın tutuklanmasına neden olan MİT'in yargı raporuna ilişkin paylaşım ve televizyon değerlendirmeleri olduğuna ilişkin bilgi edindim" dedi.

Halk TV muhabiri Fırat Fıstık, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda "Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı. Ayvalık'tan Ankara'ya götürülüyor. Bilgisayarına ve cep telefonuna da el konulmuş" bilgilerini paylaştı.

"GÖZALTINA ALINMA NEDENİ MİT'İN YARGI RAPORUNA DAİR PAYLAŞIMLARI VE DEĞERLENDİRMELERİ"

Avukat Vural Ergül de haberi sosyal medya hesabından "Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı..." notuyla paylaştı.

Av. Ergül, Halk TV yayınında yaptığı açıklamada da "Cengiz Erdinç, evine gelen polislerden hakkında gözaltı kararı olduğunu öğrendiğinde avukat olarak beni aradı. Kendisiyle görüşürken telefonuna polis el koydu, görüşmedik. Polis, Erdinç'in dijital materyallerine el koyduğunu söyledi. Gözaltı kararının nedeninin, Tolga Şardan'ın tutuklanmasına neden olan MİT'in yargı raporuna ilişkin paylaşım ve televizyon değerlendirmeleri olduğuna ilişkin bilgi edindim. Erdinç şu an Ayvalık Emniyet Müdürlüğüne götürülmekte. Buradan da akşam üstü saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülecek" dedi.

Ergül, "Yalnızca Tolga Şardan'ın yazmış olduğu yazıya ilişkin değerlendirmeleri değil, Halk TV yorumlarının da bunda etkili olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

DÜN 2 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI 1'İ TUTUKLANDI

Dün T24 yazarı Tolga Şardan, önceki gün yayımlanan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Yine dün halktv.com.tr Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe, 26 Ekim'de yayımlanan "Çete lideri olmakla suçlanan Turhan Döner ve Emirhan Döner'e tahliye kararı" başlıklı haber nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Gökçe, ifadesinin tamamlanmasından sonra adli kontrol ile serbest bırakılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere, İskoçya ve Kanada'da İsrail'e silah veren şirketler protesto edildi

SONRAKİ HABER

Putin, Rusya'nın Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması onayını iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa