02 Kasım 2023 17:03

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti

Yerel seçimler için "AKP-MHP desteklenebilir" diyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "derin görüş ayrılıkları" nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Nebi Hatipoğlu | Fotoğraf: İYİ Parti

Paylaş

Yerel seçimlerde AKP ve MHP ile ittifak öneren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa etti.

Sosyal medyadan açıklama yapan Hatipoğlu, "derin görüş ayrılıkları" yaşadığını belirttiği açıklamasında, şunları kaydetti:

"Eskişehir milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum.”

İTTİFAK AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Nebi Hatipoğlu, 28 Temmuz'da T24'ten Eray Görgülü'ye yaptığı açıklamada, CHP’den sadece köstek gördüklerini iddia etmiş ve "CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” demişti. Hatipoğlu, yerel seçimler için "Sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir'de mesela AKP-MHP desteklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Katıldığı bir televizyon programında da "Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise Hatipoğlu’nun sözlerinin partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini söylemişti. Hatipoğlu "Sözlerimin arkasındayım" demişti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pasifik İnşaat’ın sahibinin şikayetiyle BirGün'e dezenformasyon soruşturması başlatıldı

SONRAKİ HABER

Beyninde tümör tespit edilen Müzisyen Kemal Kahraman'ın ameliyatı iyi geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa