02 Kasım 2023 18:57

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kalkınma Planı'nda plan yok!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 12. Kalkınma Planına dair değerlendirme raporunda deprem bölgesine ve afet yönetimine dair bütünlüklü bir politika konulmadığını belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

TMMOB Şehir Plancıları Odası, Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 12. Kalkınma Planına dair değerlendirme raporu hazırladı.

Yapılan yazılı açıklamada şu tespitlere yer verildi:

  • "Kahramanmaraş ve Hatay depremleri ekonomik, sosyal, fiziki anlamda büyük bir yıkım yaratmış olmasına rağmen Kalkınma Planı'nda bu konu ile ilgili bütünlüklü politikalar geliştirilmemiştir.
  • Meslek alanımızın en büyük sorunlarından olan yüksek öğrenime ilişkin niteliği artırmaya dayalı bir politika yerine niceliği artırmaya yönelik politika ve anlayış benimsenmiştir.
  • XII. Kalkınma Planı'nda sektörler arasında eşgüdümden ziyade ekonomik getiriye odaklanmış eşitsiz bir bakış açısı mevcuttur.
  • Afet yönetimi açısından hedefler ve plan kurgusu açısından tutarsızlıklar bulunmaktadır.
  • XII. Kalkınma Planı kentsel dönüşüm sürecinin sağlam ve iyi işleyen bir mekanizmaya dönüştürecek politika ve hedefler koyamamaktadır.
  • XII. Kalkınma Planı'nın sehirleşmeye ilişkin ortaya koyduğu hedef ve politikalar içerisinde anlaşılması güç soyut hedef ve politikalar mevcuttur."

Açıklamada ülkenin ve kentlerin geleceği için sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ).

ÖNCEKİ HABER

Yargının yeni ‘İsviçre çakısı’: TCK Madde 217/A

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ’ın ağabeyi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa