02 Kasım 2023 21:52

Mahkeme, Can Atalay ile ilgili Yargıtay'a 28 çuval dosya gönderdi

AYM'nin Can Atalay hakkındaki ihlal kararını uygulamayan ve dosyayı Yargıtay'a gönderen İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 28 çuval dava dosyasını Yargıtay’a yolladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gezi Parkı davasında mahkum edildikten sonra TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararını uygulamayan mahkeme, 28 çuval dava dosyasını Yargıtay’a yolladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Gezi Parkı davasından 18 yıl hapse mahkûmken Hatay’dan milletvekili seçilen avukat Can Atalay’ın başvurusunu görüşmüş, 25 Ekim’de Atalay’ın ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. AYM, ihlalin ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmasına, yargılamada durma kararı verilmesine ve hükmün infazının durdurularak Atalay’ın tahliye edilmesine karar vermişti. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise AYM kararını uygulamak yerine topu Yargıtay’a atmıştı.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bugün mahkeme dosyasıyla ilgili 28 adet kelepçeli çuvalı İstanbul başsavcılığında görevli bir memurla Yargıtay’a yolladı.

Gezi Parkı dava dosyası, istinaf mahkemesinin mahkûmiyet kararını onamasından sonra Mart 2023’te Yargıtay başsavcılığına gönderilmişti. Yargıtay 28 Eylül 2023’te kararını açıklayana kadar dosya oradaydı. AYM kararının içeriğinde davanın esasıyla ilgili bir tespit bulunmuyordu.  AYM kararını uygulamayan mahkemenin 28 çuvaldan oluşan dosyanın tamamını fiziki olarak Yargıtay’a göndermesi kamuoyunda dosyanın sürüncemede bırakılacağı kaygısını yaratıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de Neşe Keçkin boşanmak istediği erkek tarafından adliyede öldürüldü

SONRAKİ HABER

Gazeteci Tolga Şardan, Sincan Cezaevi'nden İstanbul'a nakledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa