03 Kasım 2023 17:46

Boğaziçi direnişinin 1033. gününde akademisyenler arkalarını 703. kez rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi direnişinin 1033. gününde Boğaziçili akademisyenler “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 703. kez rektörlük binasına döndü.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri CC BY 4,0

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş 35. ayına girdi! Bu hafta direnişin 148. haftası; bugün direnişin 1033. günü.

İlgili kurulların hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yedi yüz doksan dokuzuncu, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının yedi yüz on sekizinci, buna karşı açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin üç yüz altmış sekizinci, Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin yüz altmış birinci; Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz gerekçelerle dönem başladıktan sonra görevden alınmasının üç yüz seksen ikinci; daha önce iki kez görevden alınan ve mahkeme kararları ile iki kez göreve iade edilen Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ın üçüncü kez görevden alınmasının yüz on birinci; Felsefe Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Yıldız Silier’in gerekçesiz bir şekilde görevine son verilmesinin beşinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 703. kez rektörlük binasına döndü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa halklarını bitmeyen savaşlara hazırlıyorlar

SONRAKİ HABER

Can Atalay'ın avukatları İstanbul 13. ACM heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa