07 Kasım 2023 11:57

Kayapınar Belediyesinde yolsuzluk iddiaları üzerine müfettiş görevlendirildi

Kayyumla yönetilen Diyarbakır’daki Kayapınar Belediyesinin geçen yıl düzenlediği asfalt ve mucur ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayyumla yönetilen belediyelere dair rüşvet ve yolsuzluk haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Amida Haber'in aktardığına göre Kayapınar Belediyesinin geçen yıl düzenlediği asfalt ve mucur ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

Belediyeye gelen mülkiye başmüfettişi asfalt ve mucur ihalesinin tüm evraklarını incelemeye aldı. Mülkiye başmüfettişinin, belediye başkanvekili hakkındaki şikayetleri de mercek altına aldığı öğrenildi.

Müfettişin yapacağı çalışmaların ardından durumu raporaştırıp Bakanlığa sunması bekleniyor. Rapor doğrultusunda soruşturmanın açılıp açılmayacağı netleşecek.

BAĞLAR BELEDİYESİNDE İKİ YÖNETİCİ RÜŞVETTEN TUTUKLANMIŞTI

Geçen hafta da Diyarbakır Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fırat Kılıç, bir iş insanından imar izni için rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl da gözaltına alınmıştı. İki isim de tutuklanırken ifade veren Bağlar Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Beyoğlu'na yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barselona liman işçileri: Silah gemilerini engelleyeceğiz!

SONRAKİ HABER

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, depremzede çocuklar için deprem bölgesine gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa