09 Kasım 2023 15:41

Karanlığa teslim olmayacağız

Sağlık bölümlerinde okuyan bizler, gerek eğitim hayatımızda gerek sonrasında güvencesiz bırakıldığımız bir ortamda hayata tutunmaya çalışırken çaresizliğe ve yalnızlığa itiliyoruz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tıp Fakültesi öğrencisi

Hacettepe Üniversitesi

 

Geçtiğimiz pazartesi Hacettepe Tıp Fakültesinde okuyan dönem 4 öğrencisi arkadaşımız, Elif Zamir Khan kaldığı yurt odasında hayatına son verdi. Olaya dair araştırmalar devam ediyor fakat yaşadığı en büyük problemlerden birinin staj döneminde karşılaştığı zorluklar olduğu söylenebilir. Özellikle sağlık bölümlerinde okuyan öğrenciler olarak bizler, gerek eğitim hayatımızda gerek sonrasında güvencesiz bırakıldığımız bir ortamda hayata tutunmaya çalışırken çaresizliğe ve yalnızlığa itiliyoruz.

“CAMLARI KAPATIN DA TEKRAR BİR İNTİHAR VAKASI YAŞANMASIN”

Bu noktada üniversitemizse bize destek veren bir tutum sergilemiyor. En çok güvenebileceğimiz hocalarımız, sorunlarımızı ciddiye almıyor ve aksine yaşadığımız acı olaylarla ilgili “Camları kapatın da tekrar bir intihar vakası yaşanmasın” gibi yersiz söylemlerde bulunuyor. Ben de aynı yurtta kalan, Tıp Fakültesine yeni girmiş bir öğrenci olarak gelecekte karşılaşacağımız zorluklar hakkında kaygılanıyorum.

Bölümümüzün zorluğu bir yana ileride bizi bekleyen sorunlar ve mobbinglerin önüne geçmek, bunlara dur demenin bir yolunu bulmak zorundayız. Biz öğrenciler aynı zorlu süreçlerden geçiyoruz, bu noktada birbirimize en iyi desteği biz verebiliriz. Karanlığa teslim olmak yerine birlikte hareket etmeli, ses çıkarmalıyız. Çünkü bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Almanya, İsrail’e silah satış onayını 10 kat artırdı

SONRAKİ HABER

Biz yalnız değiliz birbirimize sahibiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa