09 Kasım 2023 15:53

Bizler yaşatmaktan yanayız

Haklı taleplerimizin olduğunu biliyor ve bütün Hacettepe öğrencilerini de bu talepler etrafında birleşmeye ve “İnsanca bir yaşam” için mücadele etmeye çağırıyoruz.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

HAYDOK üyesi bir öğrenci

Hacettepe Üniversitesi

 

Öncelikle ihmaller sonucu kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımız için çok üzgünüz. Öğrenciler olarak insani olmayan kötü koşullarda yaşamak zorunda bırakılıp bu sistemde yitip gidiyoruz. Bizler bu ülkenin geleceği, bu ülkenin evlatlarıyız. En başta insan olarak düzgün şartlarda yaşamak hepimizin hakkı. Ne yazık ki öğrencilerin de insan olduğu göz ardı ediliyor. Hepimizin başta yaşama ve barınma hakları olmak üzere temel insan haklarına erişimi olmak zorunda. Bu haklar devlet tarafından sağlanmalı. Maalesef günümüzde temel haklarımıza bile ulaşamadığımız için ve insanca yaşayamadığımız için öğrenciler olarak yaşamıyor, sadece hayatta kalıyoruz ve dahası biz her gün ölüyoruz.

BİZİ YALNIZLAŞTIRAN SİSTEME İNAT

Zeren’i kaybetmemizin üstünden çok vakit geçmeden okulumuz Tıp Fakültesi öğrencisi Elif’in intiharı da bizi derinden yaraladı. Bizler bir arkadaşımızın, bir insanın canı söz konusu iken alınmayan tedbirlere, göz yumulan ihmallere karşı sessiz kalamayız. Haklı taleplerimizin olduğunu biliyor ve bütün Hacettepe öğrencilerini de bu talepler etrafında birleşmeye ve “İnsanca bir yaşam” için mücadele etmeye çağırıyoruz. Hiçbir sıra arkadaşımızın birilerinin sorumsuzlukları ve belki de bilinçli tercihleri yüzünden hayattan koparılmaması için, yaşadıkları zor koşullarda onlara bir çıkış kapısı olabilmemiz için, yalnız değil hep beraber mücadele etmemizin de gerekli olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerimizde bu konuları konuşabilmeliyiz ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda yeterli sayıda psikolojik danışma birimi tüm üniversitelerde olmalı diye düşünüyoruz. Bizi yalnızlaştırıp her şeyle bireysel mücadele vermek zorunda bırakan bu sisteme inat çözüm yollarımızı el birliği ile bulmalıyız.

Hacettepe Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Topluluğu olarak üyemiz olan olmayan herkese karşı cinsiyet, din, dil, ırk, cinsel yönelim fark etmeksizin eşit bir yaklaşım sergiliyoruz ve topluluk olarak bu tarz konularda sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Bizler her üyemizin de bir insan olduğunu ve neredeyse hepimizin aynı konularla mücadele ettiğini biliyoruz. Bizim çıkış noktamız hayvan hakları ve doğayı korumak olsa da üniversitenin bir topluluğu, önemli bir bileşeni olarak insan hayatının, hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyor ve bu alanda söz söylememizin, yeri geldiğinde sesimizi duyurmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemiz bünyesinde bulunan ve bu konularda hassasiyet gösteren, iş birliği yapmak isteyen tüm topluluklarla iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizler birlikte güçlüyüz. Biz yaşamaktan, yaşatmaktan yanayız.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu 10 Kasım'da Yargıtay'a yürüyecek

SONRAKİ HABER

Bir araya geldik ve gördük ki…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa