09 Kasım 2023 16:17

Sıhhiye’nin menüsünde mücadele var

Yüzlerce insan yemekhanenin alt katında bulunan ve kapasitesi tüm öğrenciler için kesinlikle yeterli olmayan personel bölümünde yemek yemek durumunda kaldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Tıp Fakültesi öğrencisi

Hacettepe Üniversitesi

 

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü öğrencileri olarak yıla absürt bir haberin şokuyla başladık. Yemekhanemizin öğrencilere ait üst katı tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Bu kararın alınmasını gerektiren rapor 2023 Mayıs ayında tutulmasına rağmen tadilat için öğrencilerin yeni eğitim dönemine başlamaları beklendi. Sonuç olarak yüzlerce insan yemekhanenin alt katında bulunan ve kapasitesi tüm öğrenciler için kesinlikle yeterli olmayan personel bölümünde yemek yemek durumunda kaldı.

HAKKINI İSTEYİNCE GÜVENLİK KARŞINDA!

Üstelik olay bununla da bitmiyor. Kampüs içinde öğrencilere ait bir sürü kafe hala kapalı durumda. Sıhhiye’de öğrencilerin buluşup sosyalleşebileceği sayılı mekân var ve kapasiteleri çok az. İktidarın genel tutumu olan üniversite öğrencilerinin barınma ve beslenme haklarına yeterli önem vermemesi tavrının bir örneğini yaşıyoruz. Adeta üniversite yönetimince unutulmuş durumdayız. Herhangi bir yetkili, yemekhanenin akıbeti hakkında açıklama yapma girişiminde dahi bulunmadı. Sürekli yakında açılacağı söylendi ve geçiştirildik. Sıhhiye öğrencileri olarak bu konuyla ilgili bir dilekçe oluşturmaya ve herkese yaymaya karar verdik. Hepimiz mustarip olduğumuz konuları belirttik. Yemekhanenin en kısa sürede açılmasını ve süreç hakkında bilgilendirilmeyi, yemeklerde iyileştirmeye gidilmesini talep eden ve sosyal alanlarımızın kısıtlılığını vurgulayan bir yazı hazırladık. Birkaç gün öğle aralarında yemekhanenin önünde oluşan uzun kuyrukta dilekçe imzalatmak için buluştuk. İlk başta küçük bir ekiptik fakat aramıza katılan arkadaşlarla birlikte sayımız ve yarattığımız etki giderek arttı. Tabii ki bu durum birilerinin hoşuna gitmedi ve bazı arkadaşlarımız güvenliklerce engellenmeye, korkutulmaya çalışıldı. Fakat hepimizin şikayetleri ortaktı. Böylelikle dilekçe sayısında 1000’e yaklaştık. Geçtiğimiz hafta “Yemekhane için buluşuyoruz” dedik ve 1000 kişiyi temsilen yaklaşık 30 kişi dilekçelerimizi Rektörlüğe teslim ettik. Orada karşılaştığımız manzara da çok farklı değildi. Bir hafta içinde yemekhanenin açılacağı, dilekçelerimizin anlamsız olduğu söylendi. Ben bu yazıyı yazarken bu bir haftalık sürecin tamamlanmasına sadece bir gün kalmış oluyor ve konu hakkında hala bir gelişme yok. Sürecin takipçisi olmaya ve hak ettiğimizi almak için baskı yapmaya devam edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Yurtlarımızdan tüm yurda yayılacak mücadele

SONRAKİ HABER

Göç ve depremin kanser vakalarına yansıması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa