09 Kasım 2023 17:24

Kulüplere baskı varsa bizim de birliğimiz var

Özgürce konuşabileceğimiz, etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir kulüp ortamı istiyoruz ve bunun önüne geçilmesine izin vermemek için kulüp faaliyetlerimizde ısrarcıyız.

Paylaş

Anadolu lisesi öğrencisi

Şişli/İstanbul

 

Bulunduğum okulda Kulüpler Birliğinin başkan yardımcısıyım. Okulumuzdaki kulüp etkinliklerinden biraz bahsetmek istiyorum. Biz okulumuzdaki kulüpleri elimizden geldiğince öğrenci merkezli yönetmeye çalışıyoruz ve şu ana kadar oldukça iyi ilerliyor. Ancak bunu kazanmak bizim için hiç kolay olmadı. Daha önceki senelerde sürekli olarak yönetimin ve bazı öğretmenlerin kulüpleri ele geçirmiş olmasından ötürü aktif olamama durumu söz konusuydu. Okulda bulunan 10-11 kulüpten sadece 1-2 tanesi aktifti ve bu kulüplerin etkinliklerinden de çoğu öğrencinin haberi dahi yoktu. Bizse bunu değiştirmek için büyük bir çaba sarf ettik, yeni kulüpler açtık, Kulüpler Birliğini kurduk, kendi planlarımızı yaparak kulüpleri aktif hale getirmeye çalıştık. Şu an yaklaşık olarak 15 tane kulübümüz var ve hepsini olabildiğince aktif tutmaya çalışıyoruz.

ENGELLERLE KARŞILAŞIYORUZ ANCAK AŞACAĞIZ

Bizim için oldukça yorucu ve yoğun bir yol olsa da her öğrencinin sosyalleşebilmesi, eğlenebilmesi, tartışabilmesi ve yeni şeyler deneyebilmesi için çabalıyoruz. Zaman zaman yönetimin engellemeleriyle karşılaşsak bile etkinliklerimizden vazgeçmiyoruz. İsteğimiz okulumuz için güzel bir şey yapmak, arkadaşlarımızla keyifli vakit geçirmek, bilgilenmek, kültürlenmek bununla birlikte yaşadığımız sorunları birlikte tartışmak. Özgürce konuşabileceğimiz, etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir kulüp ortamı istiyoruz ve bunun önüne geçilmesine izin vermemek için kulüp faaliyetlerimizde ısrarcıyız. Biz yanlış hiçbir şey yapmıyoruz, sanki bir suç işlemişiz gibi davranılmasını da hak etmiyoruz. Bu hakkımızı savunmaya, kulüplerde daha çok bir araya gelmeye, birlikte olmaya devam edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Talebimizi kazandık ama nasıl?

SONRAKİ HABER

Diyanet Vakfı'nın yurdunda kız öğrencilere baskı iddiası: Pijamayla çıkmayın, erkekler tahrik oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa