10 Kasım 2023 12:39

ABD’de Filistin eylemleri: New York’ta öğrenciler dersleri boykot etti

ABD’nin birçok kentinde ABD’nin İsrail’e desteğini çekmesi ve Gazze’de ateşkes ilan edilmesi çağrısıyla eylemler yapıldı. New York’ta yüzlerce lise öğrencisi dersleri boykot ederek sokağa çıktı.

Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

ABD’nin New York kentindeki kamu okullarında eğitim alan öğrenciler, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin sona ermesi ve Gazze’de ateşkes talebiyle dersleri boykot etti.

Kentin beş ilçesinde perşembe günü saat 11.30 civarı dersleri boykot ederek okullardan çıkan yüzlerce öğrenci ateşkes çağrılarıyla yürüdü.

Öğrenciler daha sonra New York Halk Kütüphanesi’nin önünde “Özgür Filistin” sloganlarıyla bir araya geldi.

Burada yapılan konuşmaların ardından yeniden yürüyüşe geçen öğrenciler Filistin’le dayanışma sloganları attılar, İsrail saldırılarının durdurulmasını istediler.

Gün boyu süren gösteriye “Filistin için Öğretmenler” pankartıyla birçok eğitimci de katıldı.

"BLACKROCK SAKLANAMAZSIN"

ABD’li yatırım firması BlackRock’un New York’taki genel merkezi de, firmanın “İsrail’e destek verdiği” gerekçesiyle bir grup tarafından kısa süreliğine işgal edildi.

“BlackRock saklanamazsın” sloganı atan grup, merkezin lobisinde, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında 1 ayda hayatını kaybeden 4 binden fazla Filistinli çocuğun adının yazılı olduğu pankart açtı.

BİRÇOK KENTTE EYLEMLER

Öte yandan “ShutDown4Palestine” (Filistin için kapanma) günü ilan edilen perşembe günü boyunca ülkenin birçok kentinde de Filistin’le dayanışma eylem ve yürüyüşleri yapıldı.

Ülkenin prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğrencileri de “Soykırım için bilim yok!” ve “İşgal sona ermeli” sloganlarıyla kampüs içinde eylem yaptı.

Philadelphia kentinde ise sağlıkçılar belediye binası önünde yere yatarak Gazze’deki katliamları protesto ettiler.

(DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Latmos’ta arkeolojik sit alanlarında kömür madenciliğine koruma kurulu freni

SONRAKİ HABER

Barolardan tepki: Anayasanın açık ihlaline sessiz kalmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa