10 Kasım 2023 15:22

HEDEP Milletvekili Konukçu, EYT düzenlemesi için kanun teklifi verdi

HEDEP İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, bir gün yüzünden EYT kapsamına giremeyen yurttaşların karşı karşıya kaldığı adaletsizliğin ortadan kaldırılması için Meclise kanun teklifi verdi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, EYT kapsamında 9 Eylül 1999 ve sonrası çalışmaya başlayan milyonlarca yurttaşın ayrımcılık, adaletsizlik ve hukuksuzlukla karşı karşıya kaldığını söyleyerek 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılması talebiyle TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Konukçu, teklifinde “7438 Sayılı EYT yasası Anayasanın Eşit Yurttaşlık ve Sosyal Hukuk Devleti ilkelerini ihlal etmekte olup Anayasaya aykırıdır. Çalışanların bir gün yüzünden dahi 17-20 yıl sonra emekli olması kabul edilemez bir adaletsizliktir. Bu Anayasanın eşitlik ve adalet ilkelerinin de ihlalidir. Teklifimiz ile, EYT kapsamında 9 Eylül 1999 ve sonrası çalışmaya başlayan milyonlarca yurttaşımızın karşı karşıya kaldığı ayrımcılık, adaletsizlik ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılarak tüm emekliler arasında hak ve yükümlülükte hukuksal eşitliğin sağlanması amaçlanmıştır” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan'ın yolsuzluk iddiaları üzerine istifa ettiği Portekiz'de erken seçim yapılacak

SONRAKİ HABER

Özgür Özel'den AYM önünde açıklama: Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıyayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa