10 Kasım 2023 15:24

Özgür Özel'den AYM önünde açıklama: Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıyayız

CHP üyeleri Yargıtay'ın kararına karşı AYM önünde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'a "Yok hükmünde kabul edilmek istenmiyorsan bu anayasaya sahip çık" diye seslendi.

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği "hak ihlali" kararına uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı AYM önünde bir araya geldi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tek adam rejiminin pek çok otoriter popülist liderden daha fazlasına yeltendiğini söyledi. Özel, "Adalet ve Kalkınma partisi ülkeyi Anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının dün uçakta yaptığı açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi bu bir devlet kriziydi. Ancak bunun Erdoğan eliyle Anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması adeta halkın iradesine karşı Erdoğan'ın liderliğiyle bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor. Bu elimde tuttuğum Anayasa'yı değiştirmek için Adalet ve Kalkınma Partisinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin yeterli milletvekili yok. Bunu referandurma götürecek durumları da yok. Ancak herhangi bir maddesini değiştirecek güçleri yokken bu Anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar ve bu yok saymaya ülkenin Cumhurbaşkanı yol veriyor destek veriyor." diye konuştu.

Özel, Erdoğan'a seslenerek "Millet sana oy verdi. Bu Anayasa sayesinde görev yapıyorsun. Ama milletin Anayasasının bir başkası benim için yoktur diyorsun. Seni yok hükmünde kabul edilmeni istemiyorsan bu Anayasaya sahip çık. Sahip çıkmazsan sen de yok hükmündesin. Biz de sana yetki sorumluluk veren maddeyi saymayız." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da "Bu bir yargı darbesinden öte açık ve derin bir devlet krizidir. İki kurum arasındaki çatışma, yasama-yürütme ve yargı arasındaki erkler ayrılığının çoktan ortadan kaldırıldığını açık bir şekilde deşifre etmiştir." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HEDEP Milletvekili Konukçu, EYT düzenlemesi için kanun teklifi verdi

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetinde yine “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa