11 Kasım 2023 16:02

EMEP Çankaya ilçe örgütü kongresini gerçekleştirdi

EMEP Çankaya İlçe Örgütü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede Tek adam yönetiminin inşasında taşların döşendiği belirtilerek, buna karşı tek yolun da daha fazla çalışmak olduğu ifade edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Çankaya İlçe Örgütü 10. Olağan Kongresini topladı.

Açılış konuşmasını yapan EMEP Çankaya İlçe Başkanı Haydar Coruk, İsrail'in Gazze'yi abluka altında bombalamaya devam ettiğine dikkat çekerek, "Barbarlığı yenecek güç işçi sınıfıdır. Dünyanın birçok yerinde İsrail'e silah taşımayı reddeden işçilerin bu savaşı durdurabilecek güçtür. bizler de bu sesin daha gür ve etkili olması için güçlerimizi seferber etmeliyiz" dedi.

Kadın mücadelesinin özellikle kazanılmış hakların gasbedilmesine, şiddet ve cinayetlere karşı güçlendiğini ifade eden Coruk, "Bir tarafta asansörde hayatını kaybeden Zeren, diğer tarafta koluna milyonlarca liralık çantalar takanlar... Bu çürümüşlüğe karşı mücadelede üzerimize düşen sorumluluklar var. Kongremizin işyeri ve semt örgütlerimizin güçlenmesine hizmet etmesi için tüm üyelerimizi sorumluluk almaya davet ediyorum" diye konuştu.

EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan,  yargıdaki krizin tek adam sisteminin hangi yönde inşa edildiğini gösterdiğine, işsizliğin artışına ve Kürt halkının taleplerine karşı saldırıların iç siyasette nasıl kullanıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Çankaya'ya uygun bir mücadele için gerekli olanakların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Doğan, "Tek adam yönetimi inşaasındaki taşlar döşenirken, bizim önümüzdeki tek yol da daha fazla çalışmak" dedi. 

Kongredeki seçimlerde ilçe bakanlığına Timurlenk Aydemir, ilçe yönetimine Haydar Coruk, Ali Bülbül, Meral Memiş Danış, Sultan Özer, Ayla Eyüpoğlu seçildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna, AB üyesi olacak mı?

SONRAKİ HABER

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa