Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını kutladı

İstanbul Pendik'te çalışmalarını yürüten Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını Ahi Evran Kültür Merkezi’nde şenlikle kutladı.

11 Kasım 2023 16:09
Son Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2023 12:12
Paylaş

İstanbul Pendik'te faaliyetlerini sürdüren, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını Ahi Evran Kültür Merkezi’nde şenlikle kutladı.

Şenliğe; Yeryüzü Derneği Başkanı Şule Süer, Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Zafer Yılmaz, Fatih Mahallesi Muhtar Adayı İbrahim Çevik, Emek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Çilem Tekalmaz, CHP Meclis Üyesi Halil Kütük, HT Solar, İsmeko ve tekstil işçileri de katıldı.

Açılışı yapan dernek üyesi İlknur Haylaz, 2013 yılında Gezi Hareketi'nin güçlenmesiyle mahallelerinde 300 kadın ile yapılan forumun ardından derneğin kurulduğunu belirtti. İlk kurulduğunu çok az üyesi olan derneğin üye sayısının on yılın ardından binlerce kişiye ulaştığını ifade eden Haylaz, "Kadınlar derneğe girerken çekiniyorlardı ama çıkarken adımlarını daha sağlam basarak çıktılar" diye anlattı.

Haylaz, kadına yönelik şiddet davalarını da takip ettiklerini şu şekilde ifade etti;

"Eşi tarafından yakılarak katledilen Gönül Çalışkan için mücadele ile ilk eylemimizi yaptık. Okul çıkışı katledilen Helin Palandöken için mücadele ettik. Helin ölmeseydi 23 yaşında olacaktı belki bugün sahnede yan yana olacaktık. Fatma Şengül, Eda Çakar ve Seher Çatalca gibi pek çok kadının davasını takip ettik"

İlknur Haylaz'ın konuşmasının ardından derneğin Erbane Korosu sahne aldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI OLANI ALMAK ZORUNDAYIZ”

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, konuşmasının başlangıcında Filistin-İsrail savaşına karşı bütün işçi ve emekçileri karşıt bir tutum almaya çağırdı. Çocukların okullarında bir öğün ücretsiz yemesi kampanyalarını sürdürdüklerini ifade eden Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir çocuğu büyütür gibi mücadelemizi ve dayanışmamızı büyütüp bugünlere getirdik. 1,5 yıldır her çocuk erişebilsin diye, bir öğün ücretsiz yemek kampanyası sürdürüyoruz. Çocuklarımızın hakkı olanı almak zorundayız. Bütçe görüşmeleri başladı. Bakalım eğitime ne kadar bütçe ayrılacak. Okulları bizlere temizletip, örtüleri bizlere yıkattırıyorlar ve bir sürü çocuk okul öncesi eğitimden mahrum olarak birinci sınıfa başlıyor. Biz bu sorunları ne konuşmaktan ne de çözüm bulmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yoksulluk ve şiddet kaderimiz değil. Kadın-erkek eşitliği, gerçek bir laiklik ve gerçek bir eşitlik için mücadele ediyoruz"

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin 10. yıl kutlaması.(İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP Çankaya ilçe örgütü kongresini gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

CHP MYK belli oldu: Genel Sekreter Selin Sayek Böke, parti sözcüsü Deniz Yücel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa