11 Kasım 2023 19:01

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanıb Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad’da Gazze gündemiyle gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, 'İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve son gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan paylaşımda görüşmeye ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlallerinin uluslararası hukuk kapsamında cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’de kalıcı barışın sağlanması için yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğini anlatarak Gazze’ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için iş birliğine hazır olduğunun altını çizdi."

"KATİL SİSİ DEMİŞTİ"

Sisi hakkında Erdoğan daha önce, “Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca "Beni Sisi ile barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Halkın yüzde 52'sinin oyunu almış Mursi'yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir antidemokratla aynı masaya oturmam" demişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları şiddetlenerek devam ediyor

SONRAKİ HABER

Avustralya'da bir grup, İsrail'e ait kargo gemisinin limana demirlemesini engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa