14 Kasım 2023 20:39

DİSK'in "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle başlattığı yürüyüş Kocaeli'de

DİSK'in başlattığı "Gelirde adalet vergide adalet" yürüyüşü ikinci gününde Kocaeli'ye vardı. Yürüyüş, Kocaeli'de sendika şubeleri, siyasi parti ve emek demokrasi güçleri tarafından karşılandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

“Gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başlayan DİSK’in yürüyüşü Kocaeli'ye vardı.

Kocaeli’de açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bir ülkede dolaylı vergilerin oranı ne kadar yüksekse o ülkede vergi adaletsizliği o kadar yüksektir. Daha emeğimizi almadan peşin peşin vergimizi ödüyoruz. Bu sesi, bu soluğu Ankara'ya taşıyoruz" dedi.

Kocaeli Şirintepe'den İnsan Hakları Parkı’na yürüyen DİSK heyetine, Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ve parti yöneticileri de katıldı.

Lastik-İş, Genel-İş ve Birleşik Metal-İş Kocaeli şubelerine üye işçilerin de katıldığı yürüyüşe işçilerin coşkusu damga vurdu.

“İŞÇİLER YÜRÜRSE BÜTÜN KARANLIKLAR AYDINLANIR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "2 gündür İstanbul'dan başlayan yürüyüşümüz bugün Kocaeli'de. Emeğin ve mücadelenin kenti, Türkiye işçi sınıfının nice direniş destanları yazdığı Kocaeli'de sizlerle buluştuk. Ankara'ya gelir ve vergide adalet için yürüyoruz. Ülkede adalet için yürüyoruz. DİSK yürürse, işçiler yürürse bütün karanlıklar aydınlanır. İşçiler yürürse geleceğimiz aydınlanır” dedi.

“Sendikalı sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüyor yürüyüş” diyen Çerkezoğlu, “Biz bu ülkedeki bütün adaletsizliklere karşı bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçi sınıfı olarak gelirde adalet için yürütüyoruz. Alım gücümüzün her gün daha fazla düşmesini engellemek için yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, 17 Kasım Cuma günü Ankara'da son bulacak.

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar'da kaymakamlık binasının inşaatında çalışan 1 işçi merdiven boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tosyalı’da yanan işçinin üzerine damacanayla su döküldü, haberlere erişim engeli getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa