14 Kasım 2023 21:16
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2023 01:44

Tosyalı’da yanan işçinin üzerine damacanayla su döküldü, haberlere erişim engeli getirildi

Hiçbir işçi sağlığı önleminin alınmadığı ve patlama sonrası yanan işçinin üzerine damacanayla su dökülen Tosyalı Demir Çelik fabrikasıyla ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tosyalı Demir Çelik fabrikasında 1 işçinin yaşamını yitirdiği, 12 işçinin yaralandığı patlamada yanan işçinin üzerine damacana ile su döküldüğü bilgisinin yer aldığı haberlere erişim engeli getirildi.

Görüntüleri paylaşarak kamuoyuna duyuran Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan, erişim engeline tepki gösterdi.

"VAHŞİ SÖMÜRÜ DÜZENİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bayhan, sosyal medya hesabı X’ten şu açıklamayı yaptı: “Tosçelik’te yaşanan dramın görüntüleri sömürücüleri suçüstü yakaladı. Yapılan haberlere arka arkaya erişim engeli getiriliyor. İktidarın büyük ortağı Tosyalı Holding, işçilerin canı ve kanı pahasına süren bu vahşi sömürü düzeninin üzerini örtmeye çalışıyor. Boşuna uğraşmayın, bunu başaramazsınız. Kısa sürede devleşen Tosyalı'nın iş cinayeti ile gündeme gelmesinden belli ki Saray'daki dostu da rahatsız. Birbirine göbekten bağlı tek adam rejimi ve ortağı kapitalistleri bağlayan ipin ucunda kimlerin olduğu belli... Bu panik ve telaşın nedeni de belli elbette! Sarayın ve yandaş burjuvaların kalbi rahatsız olacak diye gerçekleri göstermekten ve söylemekten vazgeçmeyeceğiz… Bir kez daha işçi, emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz: Sabretmeyin, dişinizi sıkmayın, fedakarlık yapmayın! Emeğimizin hakkını almak, insan gibi çalışmak ve yaşamak için mücadeleyi büyütelim. Güzel günler gelmez bize, biz güzel günlere yürümedikçe!”

 

 

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan patlama sonrasına ait görüntüleri paylaşarak tepki göstermiş, "İşte Tosyalı Fabrikasında gerçekleşen patlama: Yanan işçinin üzerine damacana ile su döküyorlar. İşte Türkiye Yüzyılı. İşte ortağınız Tosyalı. İşte övünerek anlattığınız İSG yalanlarınız. İşte kalkınmanız. Sizin tek hedefiniz işçilerin canı ve kanı üzerinden büyümektir” demişti. (HABER MERKEZİ)

{{503256}}

ÖNCEKİ HABER

DİSK'in "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle başlattığı yürüyüş Kocaeli'de

SONRAKİ HABER

KYK yurtlarındaki ihmallerle ilgili araştırma önergesi teklifi AKP-MHP oylarıyla yine reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa