14 Kasım 2023 21:38

KYK yurtlarındaki ihmallerle ilgili araştırma önergesi teklifi AKP-MHP oylarıyla yine reddedildi

Meclis’te KYK yurtlarındaki asansörlerin muayene ve bakımlarında ihmal olup olmadığına yönelik araştırma önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: VOA/Wikimedia Commons (Public Domain)

Paylaş

İYİ Partinin KYK yurtlarında kullanılan asansörlerin muayene ve bakımlarında ihmal olup olmadığına yönelik araştırma önergesinin öne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

"CAN GÜVENLİĞİ SORUNUYLA KARŞI KARŞIYALAR"

Gerekçenin önerisini açıklayan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, şunları söyledi:

“Türkiye’de KYK yurtlarının tablosu şudur: Asansörlerde denetimsizlik, kahvaltılarda açlık, odalarda fareler, ulaşımda kuyruk… Ülkemizin gençleri, hayatlarının en keyifli geçmesi gereken yaşlarda barınma krizi, açlık tehlikesi ve gelecek kaygısıyla cebelleşip duruyorlar. Yıllardır barınma sorunuyla karşılaşan öğrencilerimiz liyakatsiz kadrolar nedeniyle güçlükle yer buldukları yurtlarda artık can güvenliği sorunuyla karşı karşıyalar.

“KYK ASANSÖRLERİN BAKIMI İÇİN DAHA KAÇ ÖĞRENCİNİN ÖLMESİNİ BEKLİYORSUNUZ?"

Zeren kızımızın hayatını kaybettiği asansör faciasından hemen sonra Ordu’nun Fatsa ilçesinde yine asansör kazası yaşandı. Geçen hafta ise Muş’ta asansör katlar arasında kaldı. Mahsur kalan öğrencilerimiz saatler sonra kurtulabildiler. Bu arka arkaya yaşanan faciaların sorumlusu kim dersiniz? Bilmesi gerekenler kör, sağır veya dilsizler…

Ülke çapında KYK asansörlerin bakımı için daha kaç öğrencinin ölmesini, yaralanmasını bekliyorsunuz? Neden sorumlular cezalandırılmıyor?​”

CHP'Lİ KARAKOZ: 21 YILLIK AKP HÜKÜMETİ GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYOR

CHP Grubu adına öneri üzerine konuşan Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, şunları söyledi:

“Birçok üniversite öğrencisi KYK yurtlarında yaşananlara tepki göstermek ve seslerini duyurmak istedi ama iktidar ne yaptı? Engelledi ve birçok öğrenciyi gözaltına aldı. KYK yurtları sürekli kötü ve sağlıksız koşullarıyla gündeme geliyor. Aileler bin bir zorlukla evlatlarını üniversiteye gönderiyor; devlete emanet ediyor. Ama 21 yıllık AKP hükümeti gençlerimize sahip çıkamıyor; onları koruyamıyor. Üniversite açtım; yurt yaptım demekle olmuyor. Yurt yaptıysan sana emanet edilen çocuklara kendi öz evladın gibi bakacaksın. Bakamıyorsan da hesabını vereceksin.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tosyalı’da yanan işçinin üzerine damacanayla su döküldü, haberlere erişim engeli getirildi

SONRAKİ HABER

Filistin’de İşgale Son Platformu, Zorlu Holding’i İstanbul’da protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa