14 Kasım 2023 22:34

Filistin’de İşgale Son Platformu, Zorlu Holding’i İstanbul’da protesto etti

İsrail’de santralleri olan Zorlu Holding, Filistin’de İşgale Son Platformu tarafından İstanbul'da protesto edildi. Açıklamada "İlişkiyi kesmemek soykırıma ortak olmaktır" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Filistin’de İşgale Son Platformu İsrail’de santralleri olan Zorlu Holding’i protesto etmek için Zorlu AVM önünde toplandı. Ancak polis AVM önünde açıklama yapılmasına engel oldu, kitleyi AVM’nin metrelerce ilerisine yönlendirdi.

“İsrail’le tüm ilişkiler kesilsin” talebiyle bir araya gelen kitle, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Filistin için Zorlu’ya boykot” sloganları attı.

“İLİŞKİYİ KESMEMEK SOYKIRIMA ORTAK OLMAKTIR”

Basın açıklamasını platform adına Zeynep Büşra Islak okudu. 38 gündür süren saldırılarda 5 bine yakın çocuk, 12 bin Filistinlinin katledildiğini ifade eden Zeynep Büşra Islak, “Her gün yeni bir savaş suçu işleyen ırkçı-katliamcı İsrail devleti, Gazze’de işlenen soykırımın tek başına sorumlusu değildir. Bu devleti, uluslararası hukuktan azade kılan emperyalist güçler ve uluslararası kurumlar; insan hakları ihlallerine ve işlediği savaş suçlarına rağmen işgal rejimiyle diplomatik, askeri, ticari ilişkilerini sürdüren devletler ve şirketler de bu soykırımın ortağıdır” dedi.

Filistin halkının kaynaklarını sömürerek işgal gücüne elektrik sağlayan şirketlerden birinin de Zorlu Holding olduğunu söyleyen Zeynep Büşra Islak, “Zorlu’nun İsrail’de doğrudan ya da ortaklarıyla birlikte kurduğu 3 farklı santral projesi bulunuyor. Zorlu Holding bunların dışında, yine Filistin halkına ait doğalgaz kaynaklarını yağmalamak ve satmak üzere işgal devletine projeler sunuyor. 10 yıldan fazladır işgal altındaki topraklarda yürüttüğü faaliyetleriyle, İsrail devletine ekonomik ve lojistik destek sunan Zorlu Holding, Filistinlilere yönelik yürütülen savaşta açıkça İsrail devletinin tarafındadır” diye konuştu.

“ZORLU HOLDİNG’İ BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Zorlu Holding’in bugün itibariyle İsrail’deki en büyük Türkiyeli sermaye grubu olduğunun altını çizen Zeynep Büşra Islak, “Biz Filistin halkının meşru direnişinin yanında yer alanlar olarak; buraya, Filistin halkının özgürlük mücadelesini Zorlu Holding’e duyurmaya geldik. Filistinlilerin akan kanında sizin de payınız var. Bir halkın soykırıma uğratılması üzerinden servetinizi büyütmekten vazgeçin!” ifadelerini kullandı.

İsrail devletini durdurmanın yolunun askeri, siyasi ve ticari boykot olduğunu ifade eden Zeynep Büşra Islak, “Zorlu Holding, İsrail işgal devletiyle iş birliğine son verinceye, tüm yatırımlarını geri çekinceye dek, herkesi Zorlu Holding’e bağlı şirketleri boykota çağırıyoruz. Filistin halkının mücadelesine ses olmak isteyen tüm sanatçıları ve kültür-sanat emekçilerini de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki sahnelere çıkmamaya davet ediyoruz! Zorlu, işgal devleti ile suç ortaklığını bitir! İşgal devletine değil Gazze’ye enerji! İsrail’le tüm ilişkiler kesilsin!” diyerek açıklamayı bitirdi.

DOĞAN: GERÇEK GÜÇ İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN MÜCADELESİDİR

Basın açıklaması sonrasında konuşan Emek Partisi İstanbul İl Örgütünden Alişan Doğan, “İsrail devletinin bu zulmünü ancak işçi sınıfı ve emekçiler durdurabilir. Ancak dünya halklarının mücadelesi durdurabilir. Filistin’e füze düşmesini engelleyenler kimler? Bunu yapabilenler var. İtalya’da, Belçika’da, İspanya’da örgütlü liman işçileri İsrail’e giden silahları taşımayı reddederek Filistin’e bomba düşmesine engel olabiliyorlar. Gerçek güç örgütlü işçi ve emekçilerin, dünya halklarının kardeşçe mücadelesidir. Boş laflara karnımız tok! Gerçekten samimiyseniz İsrail’le tüm ikili ilişkiler iptal edilsin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KYK yurtlarındaki ihmallerle ilgili araştırma önergesi teklifi AKP-MHP oylarıyla yine reddedildi

SONRAKİ HABER

Sevda Karaca: Ne veliye ne öğrenciye ne öğretmene, MEB bütçesi sermayeye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa