16 Kasım 2023 16:37

Ahmet Kaya ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı

Sürgün gittiği Fransa’da 16 Kasım 2000’de gurbette yaşamını yitiren  Ahmet Kaya ölüm yıl dönümünde sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından çeşitli görüntüleri ve konuşmalarıyla anıldı

Ahmet Kaya ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı

23 sene önce sürgünde olduğu Fransa’da yaşamını yitiren. Ahmet Kaya ölüm yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyada birçok kullanıcı çeşitli görüntüleri ve konuşmalarıyla andı.

Can Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda daha önce çektikleri “Aynalar” belgeselinin Ahmet Kaya bölümündeki çekimlerin kamera arkası görüntülerini ilk defa paylaştı.

Dündar paylaşımında şunları yazdı: “Kaç milyon kişinin o rakı sofrasında olmak istediğini tahmin ediyorum. #AhmetKaya’yı ölüm yıldönümünde hasretle anıyor ve #Aynalar belgeselinin kamera arkası görüntülerini onun anısına ilk kez yayınlıyoruz.”

İnsan Hakları Derneği resmi internet siteleri üzerinden Ahmet Kaya’yı andıkları bir metin yayımlayarak “Bu ülkede halen Cumartesi Anneleri, evlatlarının akıbetini öğrenebilmiş değil. ‘Beni Bul’ şarkısını polis sirenleri bastıramasa da senden sonra henüz hiçbir kaybı bulamadık. Kürtçe klip çeken yürekli insanlar halen de var ancak onlar için de yüksek güvenlikli cezaevleri reva görülmekte. Sevgili Ahmet Kaya hem Cumartesi Annelerinin hem de İnsan Hakları Derneğinin Türkiye halklarının vicdanı olma çabası da her türlü zorluğa rağmen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Nebil Özgen türk ise şu paylaşımı yaptı; “Ahmet Kaya dostumu özlemle anıyorum ölüm yıldönümünde. Hayatın tecellisi ya, Ahmet Kaya'yla "son röportaj"ı yapmıştım. (medya"dan, onu son gören biri bendim!) Fırtına, Ahmet'in "Kürtçe şarkı söyleyeceğim" demesiyle başlamıştı.. Sonra, ardı arkası kesilmedi rezilliğin, alçaklığın!”

10 Şubat 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneğinin düzenlediği törende “Yılın En İyi Sanatçısı” ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını biliyorum” dediği için ırkçı saldırıya uğrayan Ahmet Kaya Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et