16 Kasım 2023 20:46

İzmir’de yaşayan bir kadın polisler tarafından tehdit edildiğini iddia etti

İzmir'de yaşayan Bermal Deniz Akkaya annesinin ve kendisinin kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildiklerini anlattı. Akkaya savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Pixabay

Reklam

İzmir’de yaşayan Bermal Deniz Akkaya, kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Önce tehdit edilenin annesi Hacer Akkaya olduğunu, siyasal ve ekonomik sebeplerden dolayı annesi Hacer Akkaya’nın bir süredir yurtdışında yaşayan anneannesine baktığı için Türkiye’de yaşamadığını belirten Deniz Akkaya şimdi de tehditlere kendisinin maruz kaldığını söyledi.

Annesi Hacer Akkaya’nın 1 Eylül Dünya Barış Günü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 68 gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın 6 Mayıs anması gibi meşru ve yasal toplumsal eylemliliklere katıldığından dolayı kimliği belirsiz kişilerce tehdit edildiğini dile getiren Deniz Akkaya, suç duyurunda ayrıca şunları ifade etti:

“Kendilerini polis olarak tanıtan kimi kişiler, politik duruşundan ve katıldığı eylemliliklerden dolayı annemi rahatsız ediyorlardı. Şimdi ise kendilerini polis olarak tanıtan bazı kişiler bir süredir, annemin nerede olduğunu, nereye gittiğini sorup beni taciz ediyorlar. Beni ısrarlı takiplerle rahatsız ve tehdit eden kişilerin kimliklerini bilmiyorum, ancak tarif edebilirim. Beni rahatsız eden bu kişilerden şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum. Savcılığınızca araştırılıp kimliklerinin tespitinin yapılarak haklarında gerekli soruşturmanın açılarak cezalandırılmalarını istiyorum.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam