21 Kasım 2023 10:43

Erdoğan Cezayir'e gitti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Cezayir'e gitti.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.00'da resmi ziyarette bulunmak üzere Cezayir'e gitti.

Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan'a ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

Ziyaret kapsamında Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısı, Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başkanlıklarında yapılacak. Toplantıda Türkiye-Cezayir ilişkileri gözden geçirilecek, iş birliğine dair atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları da dahil bölgesel meselelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantı kapsamında ikili anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ardahan, Göle ve Hanak'ta köy okulları, Çıldır'da ise tüm okullara bir gün ara verildi

SONRAKİ HABER

Bilirkişi köpekli işkencede polisi ‘kusursuz’ buldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa