21 Kasım 2023 14:25

Ogün Samast hakkında düzenlenen yeni iddianame kabul edildi

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında 12 yıl hapis cezası istenen yeni iddianame kabul edildi. 15 Kasım'da tahliye edilen Samast'ın davası 26 Aralık’ta çocuk mahkemesinde görülecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi.

15 Kasım'da tahliye edilen Ogün Samast'ın davasının ilk duruşması 26 Aralık’ta İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007’de gazete önünde düzenlediği silahlı saldırıda katleden tetikçi Ogün Samast, 16 yıl 10 aylık tutukluluğunun ardından Bolu F Tipi Cezaevi idaresi tarafından “iyi halli” olduğu gerekçesiyle 15 Kasım'da tahliye edilmişti.

Dink ailesinin avukatlarından Hülya Deveci, Samast'ın "suça sürüklenen çocuk" olarak yer aldığı son iddianamenin öngördüğü suç maddesinin zaman aşımı kapsamımda olduğunu belirtmişti.

Agos'un haberine göre Deveci, iddianamenin TCK 314/2 maddesindeki suçlamayı öngördüğünü ve bu maddenin olağanüstü dava zaman aşımının 22,5 yıl olduğunu kaydetmişti. Deveci, suç işlendiğinde Samast 18 yaşından küçük olduğu için bu sürenin üçte ikisinin uygulanacağını, bu durumda da 19 Ocak 2022'de zaman aşımının dolduğunu ifade etmişti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise zaman aşımına dair "Tüm bunların değerlendirmesini yapacak olan mahkemelerimizdir, yargı makamlarıdır" demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ersoy, ceza almak yerine ödüllendirilmiş

SONRAKİ HABER

Afyon’da sobadan zehirlenen 2 kardeş öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa